aidon arkinen

Onko hormonikierukka sopinut minulle?

on
14. toukokuuta 2018
Kivaa alkanutta viikkoa! Lupasin muutaman kuukauden takaisessa ehkäisyasiat kuntoon-postauksessa, että kerron teille kokemuksiani kierukasta.


Kierukan asennuksesta on kulunut nyt 3 kuukautta ja tänään kävin ehkäisypoliklinikalla kontrollikäynnillä. Käynti oli hyvin nopea. Lääkäri tarkisti kierukan lankojen pituuden ja paineli vähän vatsasta. Kaikki oli niin kuin pitääkin, joten seuraava kontrolli on taas muutaman kuukauden kuluttua.

Kierukan asennuksen jälkeen minua jännitti laukaiseeko hormoniehkäisy minulle jälleen rajun aknen. Näin ei onneksi käynyt. Ihoni kunto on pysynyt hyvin samana, kuin mitä se oli ennen kierukkaa. Yksittäisiä näppylöitä on ilmestynyt silloin tällöin, muttei mitään niin suurta, että se saisi minut luopumaan kierukasta.

Asennuksen jälkeen vuoto kesti n. muutaman viikon ja sen jälkeen vuotoja ei ole ollut lainkaan. Se on tietysti ihan positiivista. Myöskään mitään kipuja ei ole ilmaantunut. Ehkäisy on ollut siis kaikin puolin hyvä ja luotettava ja mikä parasta, ehkäisyä ei tarvitse miettiä tai muistaa mitenkään!

Voin siis suositella hormonikierukan laittoa, mikäli olet sellaista mahdollisesti harkinnut. Toki se mikä sopii minulle, ei välttämättä sovikkaan toiselle. Siispä en voi luvata mitään, mutta ainakin voin omien kokemusteni myötä suositella hormonikierukkaa.

Aurinkoista päivää kaikille! ☀️

2 kommenttia on "Onko hormonikierukka sopinut minulle?"
  1. Jännä, meillä ei ole täällä minkäänlaisia kontrollikäyntejä kierukan laiton jälkeen :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo oonkin kuullut, ettei kaikilla paikkakunnilla näitä kontrollikäyntejä ole, joka on sinänsä vähän harmi. Jos kierukasta olisi vaikka tullut kovia kipuja tai muita haittavaikutuksia niin pääsisi keskustelemaan niistä ja mahdollisesta muusta ehkäisymenetelmästä.

      Poista