aidon arkinen

DIY: Tuttinauha silikonihelmistä

on
23. maaliskuuta 2018
Tuttinauha silikonihelmistä

Moi ja ihanaa viikonloppua kaikille! Jos olet joskus halunnut kokeilla tehdä itse tuttinauhan vauvallesi, niin tässä on helpot ja hyvät ohjeet! Olen pari vuotta sitten tehnyt samalla ohjeella Onnille tuttinauhan, joka on edelleen täysin moitteettomassa kunnossa. Voin siis luvata, että tämä tuttinauha kestää käyttöä!

Silikonihelmet

Ensimmäiseksi tarvitset silikonihelmiä. Toki myös muunlaisetkin helmet kelpaavat, silikonisissa on se hyvä puoli että vauva voi saada helpotusta kutiaviin ikeniin. Helmet ovat nimittäin BPA-vapaata silikonia ja siksi tuttinauha on myös turvallinen purulelu vauvalle.

Netissä on useita kauppoja, joista helmiä saa tilattua, itse tilasin omani täältä. Tilasin samalta sivulta myös tuttirenkaan. Helmiä tilatessasi ota huomioon, ettei tuttinauhasta saisi tulla 20cm pidempää, koska muuten kuristumisriski kasvaa.

Narun ja klipsit ostin sinellistä, mutta niitä myydään myös nettikaupoissa. Halutettasi voit käyttää myös silikonista klipsiä. Lisäksi tarvitset neulan, lankaa ja sakset. Halutettasi voit myös hieman sulattaa nauhaa, alempana kerron miksi.

Silikonihelmet

Aloitin tuttinauhan tekemisen leikkaamalla rullasta riittävän pitkän narun pätkän ja pujotin sen tuttirenkaaseen. Tässä tuttinauhassa pujotetaan siis aina molemmat narut helmien läpi.

Silikonihelmet

Seuraavaksi kiinnitin narun toiseen päähän neulan ja toisen pään sulatin siten, että narun päästä tulee kova. Näin narut on helpompi pujottaaa helmien läpi. Sulattamisen kanssa täytyy kuitenkin olla varovainen, ettei naru katkea tai sula liikaa. 

Silikonihelmet

Sitten aloinkin pujottamaan helmiä nauhaan. Aloitin viemällä sulatetun langan pään helmen läpi ja seuraavaksi tein saman neulalla. Kun helmi oli paikallaan, tein solmun. Solmuja ei ole pakko tehdä, mutta se tekee nauhasta "elävämmän" eikä tuttinauhasta tule niin jäykkä.

Silikonihelmet

Jatkoin helmien pujottamista ja solmujen tekemistä, kunnes kaikki helmet olivat paikallaan.

Silikonihelmet

Etenkin tähtihelmen pujottamiseen neula on todella hyödyllinen.

Silikonihelmet

Klipsin solmimiseen käytin palomar-solmua, jota käytetään usein kalastuksessa. Netistä löytyy ohjeita solmun tekemiseen. Voit käyttää myös jotakin muuta solmua, mutta tämä on ainakin hyväksi ja kestäväksi todettu. Vauvaa ei tietenkään saa vahvasta solmusta huolimatta jättää yksin nauhan kanssa.

Silikonihelmet

Kun solmu oli valmis, leikkasin nauhat lyhyiksi. Jätin nauhoihin pituutta suunnilleen viimeisen helmen verran, eli noin 2cm. Sulatin nauhat yhteen, jolloin sain niistä kovat ja helpommat pujottaa viimeisen helmen sisään.

Silikonihelmet

Tuttinauha oli valmis, kun langanpäät oli pujotettu helmen sisälle. Ja täytyihän sitä heti kokeilla käyttäjälleen.

Silikonihelmet
 
Silikonihelmet

Ja hyvinhän tuo näytti kelpaavan! 

Be First to Post Comment !
Lähetä kommentti

Jätäthän vierailustasi kommentin :)