aidon arkinen

Toivepostaus: Miltä kroppa näyttää 5kk synnytyksestä

on
31. maaliskuuta 2018
Synnytyksestä palautuminen vaihtelee naisilla hyvin paljon; Jollakin saattaa jäädä raskausajasta paljon arpia ja ylimääräisiä kiloja jopa vuosiksi, kun toinen palautuu entisiin mittoihinsa parissa kuukaudessa. Siksi onkin täysin turhaa lähteä vertailemaan itseään muihin, vaan hyväksyä itsensä juuri sellaisena kuin on.

Synnytyksen jälkeen
6 päivää ennen synnytystäKroppa synnytyksen jälkeen
4 päivää synnytyksestä

5kk synnytyksestä
3kk synnytyksestä

5kk synnytyksestä

Synnytyksestä on kulunut viisi kuukautta ja olen tyytyväinen että vatsani on lyhyessä ajassa palautunut lähes entisiin mittoihin. Iho on venynyt jonkin verran vatsan kohdalta, mutta vie varmasti oman aikansa ennen kuin se palautuu entiselleen. Minulla on myös paljon arpia, mutta ne eivät minua häiritse. Omalla tavallaan arvet ovat jopa kauniita ja tuovat mieleen pyöreän raskausmahan.  

Painokin on pudonnut hyvin pelkällä imetyksellä. Kaksi päivää ennen Oivan syntymää vaaka näytti 68,6kg ja tänään paino on 52,3kg. Ennen raskautta painoa oli 49kg, mutta silloin Onnin imetysaika oli vienyt kiloja liikaakiin. Olen yrittänyt nyt syödä ja juoda paljon, ettei imetys veisi minusta kaikkea pyöreyttä.

5kk synnytyksestä
Omalle keholle pitäisi olla armollinen ja antaa sille aikaa palautua pitkästä raskausajasta. Myös synnytys on kropalle raju kokemus. Itselläni oli lääkärin jälkitarkastuksessa vielä kahden sentin erkauma vatsalihasten välissä ja pystyn kokeilemaan sen itsekin kun jännitän vatsalihaksia. Lantionpohjan lihasten ja syvien vatsalihasten treenaaminen auttaa pääsemään eroon erkaumasta.

Vielä en ole aloittanut liikuntaharrastusta, mutta teen päivittäin vaunulenkkejä ja ulkoilutan koiria. Tarkoitus olisi kuitenkin lähiaikoina suunnata takaisin salille ja uimaan. Kävin jokin aika sitten trampoliinipuistossa hyppimässä tunnin ajan ja se osoittautui ehkä hieman huonoksi ideaksi. Selkä-ja vatsalihakset ovat minulla vielä niin olemattomat, että vielä viikko hyppimisen jälkeen alaselkäni oli todella kipeä. Joten kannattaa siis todellakin aloittaa treenit ihan rauhassa ettei riko itseään.


Kiva kun jaksoit lukea ja ihanaa viikonloppua! 


Be First to Post Comment !
Lähetä kommentti

Jätäthän vierailustasi kommentin :)