aidon arkinen

Imetystee - toimiiko se oikeasti?

on
4. maaliskuuta 2018

Imetystee

Hei kaikki imettävät äidit! Oletteko kuulleet imetysteestä tai kokeilleet sitä?

Imetystee on yrttiteesekoitus, joka sisältää fenkolia, anista, kuminaa ja sitruunamelissaa. Niiden kerrotaan stimuloivan aineenvaihduntaa maitorauhasissa ja edistävän maidontuotantoa.

Minulla on jostain syystä tullut aina oikeasta tissistä huonommin maitoa kuin vasemmasta ja esikoista imetinkin n. 8kk ajan pelkästä vasemmasta tissistä, kun oikeasta lakkasi maidontulo kokonaan. Eihän sillä sinänsä ole mitään merkitystä, mutta ovathan eriparitissit tietysti vähän koominen näky. Kuitenkin pääasia että vauva saa vatsansa täyteen.

Niinpä päätin kokeilla saisinko imetysteen avulla aktivoitua toisenkin tissin maidontuotantoa. Täytyy kuitenkin ottaa huomioon, ettei imetystee korvaa lapsentahtista imetystä ja imetyksen tehostamista. Mitä useammin rintoja tyhjennetään, sitä enemmän maitoa nousee. Mikään valmiste ei ylläpidä tuotantoa, jos rintojen tyhjeneminen vähentyy tai harvenee. 

Ostin tämän päivänsäde imetysteen life-myymälästä, mutta katselin että näitä myydään muissakin luontaistuotekaupoissa. Lifessä oli muutamalta eri valmistajalta vastaavanlaisia tuotteita myynnissä, tämä taisi olla edullisin, n. 6€ ja pakkauksessa 20 teepussia. 


Kun kokeilin teetä ensimmäisen kerran, sen maku ei ollut kovinkaan miellyttävä. Anis tekee teehen vähän lakritsimaisen maun. Makuun kuitenkin tottui hyvin nopeasti ja nyt se maistuu jo ihan hyvältä. Jotkut suosittelevat käyttämään imetysteetä kuuriluontoisesti, itse join tuon 20pussia suunnilleen kahdessa viikossa. 


No miten imetystee sitten omalla kohdallani toimi, vai toimiko se lainkaan. 


Pakko myöntää että olin hyvin skeptinen toimivuuden suhteen. Mutta epäilykseni osoittautuikin turhaksi, koska imetysteestä todella oli hyötyä! Ihan ensimmäisenä huomasin etten tuntenut enää maidon herumisvaiheessa kipua, tai sitä nipistävää/kihelmöivää tunnetta joka siitä tulee. Lisäksi maito lähti herumaan aiempaa nopeammin. Vauva myös huoli paremmin oikeaa tissiä, ehkä juurikin tuon nopean herumisen takia. 


Mitään merkittävää muutosta en kuitenkaan huomannut maitomäärän suhteen, esimerkiksi pumpulle en herunut kuin vaivaiset 20ml, kuten on aiemminkin ollut. Pumpatun maidon määrä ei kuitenkaan kerro miten paljon maitoa vauva saa imemällä. 


Toki vaikutus voi olla osittain myös kuvitteellista. Ja onhan imettävän äidin joka tapauksessa pidettävä huolta riittävästä nesteen saannista, joten eipä teen käytöstä ainakaan haittaa ole, etenkin jos pitää sen mausta. Joten näiden kokemusten myötä voin suositella ainakin kokeilemaan imetysteetä!


Mukavaa sunnuntaita kaikille!


Be First to Post Comment !
Lähetä kommentti

Jätäthän vierailustasi kommentin :)