aidon arkinen

Kauniita päiväunia!

on
12. maaliskuuta 2018
Oivalla oli viime perjantaina 4kk neuvola, jossa tuli puheeksi Oivan nukkuminen.

Oiva nukkuu yöt pääosin hyvin ja herää yleensä pari kertaa yössä syömään ja jatkaa sitten uniaan. Aamulla Oiva heräilee yleensä seitsemän aikoihin.

Päiväunia Oiva on kuitenkin ollut todella huono nukkumaan syntymästään saakka. Hän nukkuu yleensä 15-30 minuutin unia kerrallaan ja herää sitten höpöttelemään. Hetken päästä hän on kuitenkin taas kiukkuinen ja väsynyt, mutta nukuttaminen voi kestää joskus jopa tunnin.

En ole kuitenkaan ollut asiasta huolissaan, vaan olen ajatellut ettei vauvoilla ole vielä selkeää päivärytmiä. Neuvolassa kuitenkin havahduin siihen, että päiväuniasialle on tehtävä jotakin. Ihan jo oman jaksamiseni takia.

Neuvolasta sain hyviä vinkkejä nukuttamiseen ja hoitaja puhui erityisesti ulkona nukuttamisen puolesta. En ollut nukuttanut Oivaa juurikaan ulkona, kun meillä ei ole parvekevaunuja(eikä hissiä). Nyt päätin kuitenkin ottaa ulkonukutuksen kokeiluun.

Perjantain neuvolan jälkeen lähdimme viettämään viikonloppua mökille. Oikein oivallinen tilaisuus siis kokeilla ulkona nukuttamista. Ulkona oli nollakeli ja puin Oivalle riittävästi vaatetta päälle ja laitoin vaunukopassa pihalle nukkumaan. Ja mitä ihmettä, Oiva nukkui 2,5 tunnin päiväunet hänelle tyypillisen 15 minuutin sijaan! Ja myöhemmin samana päivänä nukkui vielä toisen kaksi tuntisen. Ihanaa, vihdoinkin meidän päivät helpottuvat huomattavasti!


Monet teistä varmasti nukuttavatkin vauvaansa ulkona, mutta jos joku ei ole sitä vielä kokeillut niin suosittelen todellakin kokeilemaan!

Sain tämänkin tekstin kirjoitettua sillä välin, kun Oiva nukkui kopassaan parvekkeella, jes!

Be First to Post Comment !
Lähetä kommentti

Jätäthän vierailustasi kommentin :)