aidon arkinen

Äidin hyvinvointi osa 3/4: Aikaa ystäville

on
9. toukokuuta 2018

Aurinkoista keskiviikkoa!

Tänään kirjoittelen teille ystävien merkityksestä hyvinvointiin. Koska kuten tiedetään, ihminen on psyykkinen, fyysinen ja sosiaalinen kokonaisuus. Ihminen kaipaa yhteyteen muiden ihmisten kanssa. Läheisyyden tarve, eli halu kuulua ryhmiin, tulla hyväksytyksi ja rakastetuksi sekä antaa rakkautta, on yksi ihmisen perustarpeista.

Olen huomannut, että lasten myötä ystäväpiirini on vaihtunut aika paljon. Kaverit joiden kanssa olin ennen tekemissä, ovat osa jääneet kokonaan pois kuvioista ja osaa tulee nähtyä hyvin harvoin. Onneksi kuitenkin tärkeimmät ystävät ovat säilyneet vierellä kaikkien näiden vuosien ajan ja olenkin siitä heille super kiitollinen.

Aika paljon olen löytänyt myös uusia ystäviä poikien syntymän jälkeen. Ja nimenomaan sellaisia ystäviä, joilla on myös omia lapsia. Heiltä olen saanut vertaistukea ja lapset ovat samalla saaneet kavereita ja leikkiseuraa. Joten nämä äitikaverit ovat minulle todella rakkaita.

Itselleni on tärkeää tavata ystäviä viikottain. Useimmiten tapaamme niin, että lapset ovat mukana, etenkin jos tapaamme äitikavereiden kanssa. Silloin käymme yleensä leikkipuistossa, hoplopissa tai syömässä/kahvilla. Joskus harvoin kun lähden tapaamaan ystäviä ilman lapsia, niin käymme uimassa, syömässä tai leffassa yms.

Yhden todella läheiseksi tulleen kaverin kanssa tavataan viikoittain niin, että me mennään poikien kanssa heille kylään ja kokkaillaan siellä hyvää ruokaa, juodaan kahvia ja vaihdetaan kuulumisia, samalla kun lapset saavat leikkiä yhdessä.

Muistakaa äidit pitää huolta ystävyyssuhteistanne ja antaa sitä aikaa perheen lisäksi myös ystäville. Koska perhe ja ystävät ovat parasta mitä elämällä on tarjota! ❤️


Katso myös aikaisemmat hyvinvointi osiot:
Osa 1: Imettävän äidin ruokavalio ja eroon sokerikoukusta
Osa 2: Miten sovittaa liikunta lapsiperhearjen aikatauluun

Be First to Post Comment !
Lähetä kommentti