aidon arkinen

Poikien neuvolakuulumisia

on
15. helmikuuta 2018
Tänään oli molemmilla pojilla neuvola, Oivalla 3kk rokotukset, Onnilla 2-vuotis neuvola.

Neuvolakuulumiset

Neuvolakuulumiset

Aluksi Oivan neuvola-asioita. Paino 6460g(6015g) ja pituus 62,5cm(59,5cm). Sulkeissa kuukausi sitten otetut mitat.

Oiva kasvaa tasaisesti täysimetyksellä. Seuraa lelua katsellaan ja tarttuu siihen. Osaa kääntyä vatsalleen ja kannatella päätään. Hymyilee paljon. Yöt nukkuu hyvin, herää pari kertaa yön aikana syömään.

Oiva sai tosiaan 3kk rokotteet. Vähän siinä itku tuli, kun molempia reisiä piikiteltiin, mutta äkkiä se unohtuikin. Nyt illasta Oiva on ollut tavallista itkuisempi, saas nähdä millainen yö meillä tulee ja nouseeko lämpöä. 

Sitten Onnin 2-vuotis neuvolakuulumisia. Paino 11,1kg(9490g) ja pituus 84,5cm(79,5cm). Sulkeissa puolenvuoden takaiset mitat.

Neuvolakuulumiset

Onni puhuu paljon ja pitkiä lauseita. Osoittaa pikkuveljeä kohtaan empatiaa. Nukkuu yhdet päiväunet päivässä. Ruoan suhteen Onni on nirso, mutta kasvu on kuitenkin sopusuhtaista.

Neuvolakuulumiset

Tuosta Onnin syömisestä vielä. Olin todella hämmästynyt, että Onnin paino on jopa hieman noussut sieltä alakäyrältä jossa se on aina ollut. Ruokavalio kun on todella yksipuolinen. 

Neuvolassa sain ohjeistuksen että me vanhemmat päätämme mitä ruokaa perheessämme syödään ja mihin kellon aikoihin. Lapsi saa sitten halutessaan osallistua ruoan laittoon ja päättää kuinka paljon syö. Turhat välipalat on jätettävä pois, ettei vatsaa täytetä niillä. Tosin ei meillä ole koskaan erityisemmin noita välipaloja harrastettu. 

Lähinnä tuntuu vaikealta miettiä että mitä ruokaa sitä milloinkin laittaisi, kun oikein mikään ei maistu. Ehkä on vaan alettava tarjoamaan sinnikkäästi erilaisia ruokia, kyllä kai se syö sitten kun tarpeeksi nälkä on. 

Mikäli teillä on antaa mitään vinkkejä taaperon ruokailuun liittyen, niin otan mieluusti neuvoja vastaan!
Be First to Post Comment !
Lähetä kommentti

Jätäthän vierailustasi kommentin :)