aidon arkinen

Lastenvaatteissa merkitsee muukin kuin merkki

on
12. helmikuuta 2018
Monelta lapselta löytyy tänä päivänä enemmän tai vähemmän merkkivaatetta vaatekaapistaan. Vaatteet ovat usein kalliita, mutta miksi niitä sitten ostetaan? Osaa myös ihmetyttää, miten hoitovapaalla olevalla äidillä voi olla varaa ostella kalliita vaatteita.

Listasin syitä merkkivaatteiden osteluun. Lopuksi kerron vielä rahansäästövinkkejä vaatteiden ostamiseen ja kerron mitä meidän poikien vaatekaapista löytyy.

Vaatteet ovat kestäviä. Lastenvaatteiden on oltava hyvälaatuisia ja kestäviä, koska niillä usein ryömitään ja kontataan. Lasten käytössä vaatteet myös likaantuvat herkästi, joten niiden täytyy kestää hyvin useita pesukertoja.

Eettisyys ja ekologisuus. Tunnetaan tuotteen alkuperä ja halutaan tukea suomalaisia yrityksiä ja maksaa heille heidän tekemästään työstä. Suomalaiset lastenvaatemerkit ovat lisääntyneet ja ovatkin kovassa suosiossa(esim. Aarrekid, Vimma, Mainio, Gugguu, Metsola, Papu, Nosh). Materiaali on kestävää ja usein luomua, näin varmistetaan tuotteen pitkä käyttöikä.

Käyttömukavuus. Olen itse kuullut monien kehuvan mm. Gugguun vaatteita niiden istuvuuden vuoksi. Etenkin hoikalle lapselle voi olla hankala löytää hyvin istuvia vaatteita.

Jälleenmyyntiarvo. Vaatteesta riippuen siitä voi saada esimerkiksi pari kymppiä, kun sen myy eteenpäin. Usein ns. perusvaatteista saa vain muutaman euron jos sitäkään, vaikka vaate olisi lähes uusi. Jotkut ovat valmiita maksamaan jopa likaisesta ja rikkinäisestä merkkivaatteesta, vain koska se on merkkiä.

Osalle lastenvaatteet ovat harrastus. Tykätään ostella lapselle vaatteita ja perehtyä vaatteiden tarinaan yms. Tiedän myös tapauksia, joissa äidit ovat löytäneet itselleen uusia kavereita lastenvaateharrastuksen tiimoilta.

Vaatteiden ulkonäkö miellyttää. Halutaan pukea lapsi kauniisiin vaatteisiin samalla kuitenkin ehkä näitä ylempänä mainittuja arvoja ajatellen. Osa lastenvaatevalmistajista myy samoja vaatteita myös aikuisten koossa. Aikuiset ostelevat niitä ehkä samoista syistä kun lapselleen tai ihan vain koska vaatesamistelu lapsensa kanssa on vain niin söpöä(tästäkin voi olla montaa mieltä).

Vinkkejä merkkivaatteiden ostoon:
- Mikäli haluaisit ostaa merkkiä, muttet raaski laittaa vaatteisiin liikaa rahaa, kannattaa suosia kirppiksiä. Etenkin nettikirppareilta löytyy paljon siistejä käytettyjä merkkivaatteita.

- Vaatteita kannattaa myös kierrättää sisarusten kesken ja ostella esimerkiksi unisex tyylisiä vaatteita, jotka sopivat sekä tytöille että pojille.

- Jälleenmyyntiarvoa hyödyntäen voit myydä pieneksi jääneet merkkivaatteet eteenpäin ja ostaa niistä saaduilla rahoilla isompaa vaatetta vaikkapa käytettynä.

- Hyödynnä alennusmyyntejä. 

Tässäpä näitä, olisiko sinulla vielä jotain lisättävää, jotain mikä puuttuu listalta?

Merkkivaatteet

Meiltä löytyy kotoa sekä merkkiä että myöskin merkitöntä. Syy minkä takia itse olen yhä enemmän alkanut lastenvaatteissa suosimaan merkkiä, on nimenomaan tuo jälleenmyyntiarvo. Huomasin etteivät Onnin pieneksi jääneet vaatteet löydä enää uutta kotia, vaikka vaatteet ovatkin vielä siistikuntoisia. No, onneksi ne menevät vielä Oivalle.

Ulkovaatteissa olen aina halunnut panostaa laatuun, koska täytyyhän niiden kestää tuulta, vettä ja pakkasta. Niinpä esimerkiksi Reiman talvihaalari, Polarn o. pyretin välikausihaalari ja Eccon kengät ovat erittäin hyviksi todettu.

Viimeisimpinä kirpparilöytöinä ovat pojille kevääksi Mini rodinin picohaalari- ja takki. Haalaria oli käytetty hyvin vähän ja takki oli käyttämätön. Haalarista maksoin 50€ ja takista 60€, hinta uutena on 104€ kappaleelta. Lisäksi löysin Oivalle Papun vinoraita legginsit ja kaksi Aarrekidin bodyä, kaikki yhteensä 25€ sisältäen postikulut. Hinta uutena näille kaikille olisi ollut noin 80€. Joskus tekee hyviä kirppislöytöjä!

Ihanaa alkanutta viikkoa kaikille!

Merkkivaatteet

Merkkivaatteet
Be First to Post Comment !
Lähetä kommentti

Jätäthän vierailustasi kommentin :)