aidon arkinen

Pääsin opiskelemaan - mistä pojille hoitopaikat alle kahdessa kuukaudessa?

on
28. kesäkuuta 2018

Moi kaikki! Voitteko kuvitella miten uskomaton fiilis minulla oli, kun tänään avasin opintopolusta omat kouluhakemukseni. Ensimmäinen hakutoiveeni oli nimittäin hyväksytty, eli pääsen syksyllä aloittamaan terveydenhoitajaopinnot!

Olen ollut niin innoissani koko päivän ajan. Vihdoinkin pääsen opiskelemaan alaa, joka minua kiinnostaa valtavasti ja tekemään juuri sellaista työtä, josta olen jo pitkään haaveillut.

Alun innostuksen jälkeen tajusin muutaman asian. A)pojille ei ole haettu vielä hoitopaikkoja ja B)mikäli hoitopaikat ehditään saamaan, se tarkottaisi sitä että Oiva aloittaisi päiväkodin 10kk ikäisenä. Pieni ahdistus iski, kun tajusin että imetys vuoden ikäiseksi saakka ei ehkä sittenkään ole mahdollista.

Koulun aloituksen lykkääminen ei taida olla mahdollista. Äitiys-tai vanhempainvapaa oikeuttaa opintojen siirtämistä myöhemmäksi, mutta itselläni vanhempainvapaa päättyy elokuun alussa.

Täytyy siis pikimmiten laittaa pojille hoitopaikkahakemukset vetämään ja toivoa parasta! Olisiko teillä mitään vinkkejä tai ehdotuksia? Kaikki neuvot ovat tervetulleita!

6 kommenttia on "Pääsin opiskelemaan - mistä pojille hoitopaikat alle kahdessa kuukaudessa?"
 1. Meillä menee Lilja kanssa päiväkotiin syksyllä (silloin 10 kk). Me tehdään niin, että otan vain osan kursseista ja Lilja on osan viikosta kotona mun kanssa ja osan viikosta päiväkodissa. En vaan raaski laittaa niin pienenä täyspäiväiseen hoitoon :( Ehkä keväällä katsotaan uudestaan? Tosin en tiedä onko sun opinnoissa mahdollista ottaa vaan osaa kursseista, kun toi taitaa olla aika lähiopetuspainoitteista (?) Mut joo, kyllä mua kans jännittää päivähoidon aloitus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pahoittelut viivästyneestä vastauksesta! Tsemppiä teillekkin päiväkodiin aloitukseen, pianhan se on sitten teilläkin edessä. Minulla opiskelu on täysipäiväistä, joten en pysty olemaan välillä kotona jne. Mutta toki esim. joillekkin luennoille voin välillä ottaa Oivan mukaan. Päiväkodissa on onneksi lähtenyt sujumaan nyt aika hyvin :)

   Poista
 2. Ensinnäkin hurjasti onnea opiskelupaikasta,hyvä sä♡♡♡
  Ja toiseksi kunta/kaupunki on velvollinen ettimään jopa kahden viikon varoitusajalla hoitopaikan lapsille. Mutta toki se ei sitten välttämättä oo se lähin/se mihin omat lapset haluaisi. Suosittelen laittamaan hakemuksia heti,varsinkin kun lomat pyörii joka taholla ja päätökset saattaa niiden johdosta venyä + nyt suunnitellaan muutenkin syksyn ryhmiä,niin on hyvä tietää että olisi lapsia tulossa lisää!
  Meillä poitsu aloitti alle vuoden ikäisenä hoidon ja mun mielestä se oli tosi hyvä ikä!hän sopeutui nopeasti ja imetystäkin pystyin jatkaa. Imetin aamulla ennenkö vein ja sit iltapäivällä kun hain!
  Tsemppiä asioiden järjestelyyn♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon!! <3 Pojat saivat hoitopaikat todella nopeasti ja päiväkotiarki on lähtenyt sujumaan jo aika kivasti :) Imetän Oivan aamulla ennen päiväkotia ja iltapäivällä heti ensimmäisenä kun saavun päiväkodille. Kiitos paljon ihanasta kommentista ja pahoittelut viivästyneestä vastauksesta!

   Poista
 3. Onnea opinnoista! Eilen minäkin katselin opintopolusta omia tuloksia, hyväksytty täälläkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! Ja hei wau, onnea hurjasti sullekkin!!

   Poista