aidon arkinen

Oiva 8 kuukautta

on
27. kesäkuuta 2018
Oiva täytti tänään kahdeksan kuukautta ja kävimme aamusta neuvolassa ja neuvolalääkärillä. Oiva kasvaa edelleen tasaisesti, mitat olivat 8105g (7510g) ja 69,5cm (66,5cm). Sulkeissa kahden kuukauden takaiset mitat.


Oiva on luonteeltaan iloinen ja vaativa vauva. Edelleen pientä vierastusta on havaittavissa(etenkin jos äiti häviää näkyvistä), mutta ei niin voimakkaana kuin Onnilla tässä iässä. Äidin sylistä on turvallista tehdä tuttavuutta muiden ihmisten kanssa.


Oiva tutkii kiinnostuneena kaikkea näkemäänsä ja harjoittelee päivittäin liikkumista. 6,5 kuukauden iässä Oiva oppi ryömimään ja meneekin jo aika lujaa. Noin viikko sitten Oiva oppi myös nousemaan tukea vasten seisomaan sekä ottamaan muutaman konttausaskeleen.


Oiva ei nuku kanssamme enää perhepedissä, vaan siirtyi pinnasänkyyn. Siitä voit lukea lisää täältä.


Imetän Oivaa vielä useita kertoja päivässä ja parista kolmeen kertaan yössä. Kiinteiden ruokien syömistä harjoitellaan yhä ja se on tuntunut minusta itsestä hieman haastavalta. Oiva haluaisi viedä kaiken ruoan itse suuhun, eli toisin sanoen soseet eivät maistu ja ne syljetään pois. Juuri tästä syystä haluaisinkin panostaa sormiruokailuun, mutta se pelottaa minua. Joka kerta kun Oiva alkaa yskimään ruokapöydässä, sydän pomppaa kurkkuuni, kun säikähdän että nytkö se lapsi tukehtuu.

Onnin kanssa sormiruokailu jäi aika vähäiseksi tai se tuli vasta myöhemmässä vaiheessa. Olen ollut parin vuoden ajan simppeli sormiruokakeittiön facebook ryhmässä ja sieltä on löytynyt hyviä reseptejä vauvalle. Osaa resepteistä olen kokeillut, mutta vähäiseksihän se on jäänyt. Tuntuu turvallisemmalta vaihtoehdolta heittää keitetyt porkkanat ja perunat tehosekoittimen kautta lautaselle.


Saisinpa rohkeutta tarjota Oivalle enemmän sormiruokaa, hänellä kuitenkin näyttäisi olevan hommaan täydet valmiudet(osaa istua, ruoka kiinnostaa, osaa tarttua ruokaan ja viedä sen suuhun) ja ennen kaikkea hänellä on suuri halu syödä itse.

Mikäli teillä on antaa vinkkejä sormiruokailuun niin jättäkää ihmeessä kommenttia! Voisin palata tähän sormiruokailuasiaan esim. kuukauden tai parin päästä ja kertoa vähän miten meillä on lähtenyt ruokailut sujumaan ja mitkä ruoat olen kokenut hyviksi jne. Kiinnostaisiko teitä nähdä mahdollisesti myös joitakin vauvoille suunnattuja reseptejä?


2 kommenttia on "Oiva 8 kuukautta"
  1. Meillä lähti kiinteiden syöminen sujumaan sormiruokailun avulla. Aluksi kyllä hirvitti, mutta kaikki meni hyvin, kun luotti tytön tekemiseen.

    Simppelistä sormiruokakeittiöstä puurorieskat ja banaanipannarit on edelleen kestosuosikkeja

    VastaaPoista
  2. Meillä syötiin sekaisin soseutettua ja sormiruokaillen. En ottanut turhaa stressiä asiasta vaan tehtiin sitä mikä tuntui hyvältä. Suosittelen samaa. Pari vuotta on tässä vierähtänyt aikaa kun Ukkeli oli Oivan ikäinen, mutta muistelen, että maissinaksut, kurkku ja keitetty porkkana oli millä lähdettiin liikkeelle. Ukkelilla tosin 8 kk iässä oli niin paljon hampaita, että pureskelu hoitui jo aika hyvin :)

    VastaaPoista