aidon arkinen

Vauvan ei ole enää turvallista nukkua perhepedissä

on
20. kesäkuuta 2018
Oiva on oppinut ryömimään jo vauhdilla, joten tuntui olevan hyvä hetki siirtää hänet pinnasänkyyn nukkumaan. Yhden kerran Oiva pääsi jo putoamaan sängystämme, kun hän aamulla herättyään ryömi liian lähelle sängyn reunaa. Onnikin putosi vauva-aikana sängystä kaksi kertaa ja tunsin silloin olevani maailman huonoin äiti. Onneksi koskaan ei ole käynyt pahasti.


Oiva nukahtaa yöunille yleensä samoihin aikoihin kun Onni, eli 20:30-21 välillä. Pääosin Oiva nukahtaa vielä tissille, mutta yritän nukuttaa välillä myös ilman tissiä. Oivan nukahdettua siirrän hänet pinnasänkyyn jatkamaan uniaan.

Yöllä kun Oiva ensimmäisen kerran herää syömään, nostan hänet sänkyymme. Yleensä hän heräilee kahdesta kolmeen kertaan yössä. Imetyksen jälkeen siirrän Oivan takaisin pinnasänkyyn, tai ainakin pyrin siirtämään, välillä(lue usein) käy niin että nukahdan imettäessäni.

Viime päivien aikana Oiva on oppinut tarttumaan pinnasängyn laidasta kiinni ja vetämään itseään sillä tavoin pystyasentoon. Hän on myös jo noussut jakkaraa vasten seisomaan. Niinpä pinnasängyn pohja oli laskettava ihan alas, ettei Oiva pääse putoamaan laidan yli.

Tuohon sängystä putoamiseen haluan vielä sen verran sanoa, että mikäli teidän lapset ovat joskus pudonneet sängystä, sohvalta tms, niin älkää soimatko itseänne liikaa. Lähes jokainen vauva putoaa joskus ja useimmiten siitä selvitään pelkällä säikähdyksellä, vauvat näyttävät kestävän kolhuja yllättävän hyvin.Jaksamista vauva-arkeen kaikille äideille ja isille!

Be First to Post Comment !
Lähetä kommentti