aidon arkinen

Oiva 11 kuukautta

on
27. syyskuuta 2018
Mun pieni naperoni täytti tänään jo 11 kuukautta, eli kuukauden päästä vauvavuosi onkin sitten taputeltu. Oiva on edelleen super positiivinen vauva ja mamman poika. Oiva haluaa halia äidin kanssa vaikka tunti tolkulla ja keikkua sylissä, kun laitan ruokaa.


Neuvolassa ei ollakkaan käyty nyt aikoihin, joten tarkkoja mittoja ei ole ole tiedossa. Meidän kotivaa'an mukaan painoa on 8,8kg. Oiva rakastaa ruokaa ja aina kun haen hänet päiväkodista niin kuulen saman rimpsun hoitajien suusta: "Oiva on syönyt ja nukkunut hyvin". Se on hyvä, että pojalle maistuu ruoka.


Oivalle maistuvat sekä soseet että sormiruoat, jälkimmäiset vähän paremmin. Sormiruokailusta jokseenkin rajoittunutta tekee se, ettei Oivalle ole vieläkään puhjennut ainuttakaan hammasta. Täytyy varmaan ostaa pojalle tekarit, jollei hampaita ala ilmestymään.


Oiva käy 3-5 kertaa päiväsaikaan tissillä ja öisin hän herää kerran syömään. Ravinnollisesti Oivan ei tarvitsi yöllä käydä enää tissillä, mutten ole kokenut sitä itselleni väsyttäväksi tai työlääksi. Imetyksen kanssa haluan mennä täysin lapsentahtisesti.


Ja kuten mainitsinkin, Oiva on myös hyvä nukkumaan. Päiväunia hän nukkuu nykyisin enää yhdet päivässä, n. 1,5-2h ja yöt menevät pääosin tuolla yhdellä heräämisellä. Kirjoittelinkin elokuun alussa meidän unikoulusta, joka toimi meillä todella hyvin! Jos et ole vielä lukenut postausta tassuttelusta, voit käydä lukemassa sen täältä.


Nukuttaminen tapahtuu käytännössä niin, että Oiva viedään illalla pinnasänkyyn ja hän saattaa jonkin aikaa höpistä sängyssään ja nousta muutamia kertoja laitaa vasten seisomaan. Silloin lasken hänet takaisin makuulleen ja silittelen hetken selästä. Useina iltoina Oiva on kuitenkin jo niin väsynyt, että nukahtaa samantien.


Oiva touhuaa jo kauheasti; hyllyt ja kaapit täytyy tyhjentää päivittäin, kävelykärryn kanssa tepastellaan jo vikkelästi ympäri asuntoa, tavaroita on myös hauska heitellä ja kolistella. Päiväkodissakin Oiva touhottaa muiden lasten mukana innoissaan. Myös Onnin leikkeihin on hauska puuttua, Onni ei tosin ihan hirveästi arvosta Oivan osallistumista.

Oivan "huu"-ilme

Sanoja ei vielä tule, mutta jotakin ääntelyä kylläkin, esimerkiksi "huu", "tätä", "ätä". Voisikohan ätä tarkoittaa äitiä... Tosin itse käytän yleensä, että olen pojille mama tai mamma. No mutta, tälläinen napero löytyy täältä. Kivaa loppuviikkoa kaikille ja nauttikaa syksyisistä ilmoista!

8 kommenttia on "Oiva 11 kuukautta"
 1. Ihana pieni ja kiva nimi!

  VastaaPoista
 2. Onnea Oivalle! Suloinen pieni herra. Kyllä ne hampaat ehtivät tulla myöhemminkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Joo eiköhän ne joskus ilmesty :)

   Poista
 3. Voi miten suloinen pieni! Ja pakko sanoa että hyvä vaatemaku sulla, itsehän rakastan juuri tuollaisia murrettuja keltaisen ja oranssin sävyjä lapsilla. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos paljon! Oon kans tässä syksyn aikana rakastunut tohon keltaiseen/okraan ihan hulluna! <3

   Poista
 4. Hei, ihan kohta teillä juhlitaan yksivuotissynttäreitä!
  Oiva on kyllä selvästi reipas pieni mies. Ja eikös jokainen poika oo pohjimmiltaan vähän mammanpoika.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin mä kyllä vähän luulen kanssa! Mutta ihanaa että on<3

   Poista