aidon arkinen

Arjen sankarit-blogihaaste

on
24. syyskuuta 2018

Olin niin otettu, kun Vain äitien jutut-blogin Laura haastoi minut Arjen sankarit-blogihaasteeseen. Sosiaalisessa mediassa on valtavasti vanhempia, jotka uskaltavat kertoa avoimesti arjen haasteistaan ja jakaa heidän vinkkejään sekä tarjota vertaistukea. Koska kuten jokainen äiti ja isä tietää, että arki lasten kanssa voi välillä olla todella uuvuttavaa ja itsensä voi tuntea riittämättömäksi.

Tämän haasteen tarkoituksena on löytää keskuudestamme arjen sankareita, jotka rehellisesti jakavat elämänsä ilot ja surut sekä päivästä toiseen saavat arjen toimimaan. Eikä arjen sankaruus tarkoita missään nimessä sitä, että vanhemman tulisi olla täydellinen, koska eihän sellaista vanhempaa olekkaan. Arjen sankari voi olla isä tai äiti, joka osaa vinkeillään auttaa muita samassa elämäntilanteessa olevia ja näin helpottaa omaa tai muiden arkea.

Nyt on minun vuoroni vastata haastekysymyksiin ja lopuksi haastaa vielä kolme muuta bloggaajaa mukaan tähän positiivisuus tempaukseen! Toivottavasti näistä minun arjen vinkeistä joku toinen vanhempi saa helpotusta omaan arkeensa.

Keitä perheeseesi kuuluu
Perheeseeni kuuluu kihlattuni Eetu, kaksi poikaa Onni 2,5v ja Oiva 11kk sekä englanninbulldoggi-uros Brutus 5v.

Miten kuvailisit arkeasi juuri nyt
Ollaan sairasteltu elokuun lopusta saakka, jolloin pojilla alkoi päiväkoti. Viime viikolla Onni joutui pariksi päiväksi jopa osastohoitoon ja suonensisäiseen antibioottitippaan, kun hänelle diagnosoitiin keuhkokuume. Onnin vointi on onneksi jo hyvä, lääkitys jatkuu kuitenkin vielä keskiviikkoon saakka. Oivankin kanssa käytiin tänään terveysasemalla tarkistamassa tulehdusarvot kuumeilun vuoksi. Kaikki oli kuitenkin kunnossa, joten on hyvin mahdollista että Oiva tekee ensimmäisiä hampaitaan. Sairastellessa on siis arki pääasiassa mennyt, onneksi minulla on ollut viime viikkoina koulussa vähän lähiopetuspäiviä, joten en ole pudonnut muiden matkasta. Toivotaan että päästään pian kiinni normaaliin päiväkoti- ja kouluarkeen!

Parhaat vinkit kiireen talttutamiseen
Herätyskello soimaan riittävän ajoissa! Jos ajattelet, että tunti riittää aamun valmisteluihin, niin varaa varmuuden vuoksi puolitoista tuntia. Lasten kanssa syöminen ja pukeutuminen voi kestää, joten vähemmällä stressillä pääsee kun ei ole minuuttiaikataulu.

3 perheen arkiruoka suosikkia
Kinkku-tai pekonipasta, kanawokki ja kotitekoinen pizza. Nämä ovat siis etenkin lasten lemppareita, mutta maistuu toki myös meille aikuisille. Haluaisitteko jatkossa joitakin ruokareseptejä tai esim. viikon ruokalistoja? En ole mikään intohimoinen ruoanlaittaja, mutta kyllä meilläkin perus arkiruokaa kokkaillaan päivittäin.

Voiko parisuhde kukoistaa myös lapsiperheessä
Tottakai voi! Myönnän, että vauva-arki on koetellut parisuhdettamme, etenkin kun lapsilla on niin pieni ikäero. Mielestäni kuitenkin se, että olemme selviytyneet niistä pikkuvauva-ajan itkuista ja unettomista öistä, on vahvistanut parisuhdettamme entuudestaan. Olemme saaneet voimaa ja tukea toisiltamme ja sen myötä parisuhteemme on paljon avoimempi kuin ennen. Ja ihan pakko lisätä, että myös synnytyksillä on ollut positiivisia vaikutuksia parisuhteeseemme; toisen seurassa pystyy olemaan täysin oma itsensä eikä tarvitse häpeillä mitään. Synnytys on kuitenkin kokemuksena sellainen, että siihen heittäydytään täysillä.

Mistä saat energiaa arkeen
Kahvista, suklaasta, hetkistä illalla sohvan nurkassa Netflixin parissa, nukkumisesta, ystävistä, vertaistuesta, parisuhteesta, ulkoilusta, onnistumisista ja ennen kaikkea onnellisista ja hyväntuulisista pojistani.

Mistä omista jutuista olet pitänyt kiinni lasten saamisen myötä
Pitkään pidin kiinni liikuntaharrastuksista, esim. uimisesta, kuntosalista tai lenkkeilystä. Liikunta on valitettavasti jäänyt pois opiskelun myötä. Tuntuu, että vuorokaudesta loppuu tunnit kesken. Mutta voisin sanoa, että olen pitänyt kiinni oman ajan saamisesta. Oli se sitten liikunnan tai opiskelun myötä, mutta olen kuitenkin aina saanut järjestettyä itselleni omaa aikaa. Jaksan antaa itsestäni enemmän lapsille, kun saan välillä toteuttaa myös itseäni.

3 tavaraa, joita ilman et selviäisi arjesta
Nämä eivät selittelyjä kaipaa; pyykkikone, tiskikone ja kahvinkeitin.

Mitä teet, jos arki tuntuu kaatuvan päälle
Pyydän apua Eetulta, äidiltäni, sisaruksiltani tai ystäviltäni. Olen hyvin onnekas, kun minulla on niin mahtava tukiverkosto ympärilläni. Joskus jos oikein harmittaa, niin itkeminenkin auttaa. Jos tuntuu, että asiat kasaantuvat, niin silloin kannattaa tehdä lista tekemättömistä hommista. Sitten lähtee yksitellen suorittamaan listalla olevia asioita. Minulla ainakin tämä systeemi vähentää stressiä ja asioiden kasaantumista.

Paras kasvatusvinkkisi
Luota siihen, että olet riittävä vanhempi. Itseään alkaa herkästi vertailemaan muihin vanhempiin ja kokee siten itsensä jollain tapaa huonoksi. Voit lopettaa vertailun, koska teet varmasti parhaasi lapsesi hyvinvoinnin eteen ja se tekee sinusta parhaan äidin/isän lapsellesi! Lisäksi, kuten ylempänä mainitsin; pyydä apua. Älä yritä pärjätä yksin ja olla liian vahva, koska sinun ei tarvitse. Aina on saatavilla apua, kunhan sitä uskaltaa vain pyytää.

Parasta arjessa just nyt
Kaikki yhteiset hetket perheen kanssa. Päiväkodin ja koulun tuoma rytmi arkeen on hyvä juttu, viikonloppuja ja yhteistä aikaa osaa arvostaa vieläkin enemmän. Lisäksi olen super innoissani terveydenhoitajaopinnoista. Tehtäviä on paljon, mutta niistäkin selviää kun tekee pikkuhiljaa tehtävän kerrallaan.

Kenet haluat haastaa Arjen sankarit-blogihaasteeseen
Haluan haastaa mukaan kolme arjen sankaria, joiden arkea on ilo seurata blogin ja instagramin välityksellä. Näistä äideistä huokuu onnellisuus ja positiivinen elämän asenne. Käykäähän kurkkimassa näitä upeiden äitien blogeja:
Teräsmutsi
Ikkunalaudalla
Millamainen

Henna, Essi ja Milla, teidät on haastettu Arjen Sankareina ja tehtävänänne on vastata haastekysymyksiin ja haastaa sen jälkeen kolme muuta bloggaajaa mukaan.


6 kommenttia on "Arjen sankarit-blogihaaste"
 1. Kovasti tsemppiä sairasteluihin! Meilläkin kesäloma loppui sairasteluun ja sitten tulikin pikainen muutto uuteen kotiin ja taas sairastelua, joten tuntuu ettei tää arki ole vieläkään kesän jälkeen päässyt tasaantumaan. Kokoajan on jotain härdelliä päällä :D vielä kun jaksais repiä ittensä aina aamulla ylös heti silloin kun se kello soi, eikä torkuttaa sitä ylimääräistä puoltatuntia :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei, tsemppiä teillekkin sairastuvalle! Tätä flunssaa ja kuumetta on nyt niin paljon liikkeellä.

   Poista
 2. Onpas hauska haaste!
  Ja aika samankaltaisia ajatuksia myös täällä suunnassa. Paras kasvatusvinkki kolahti myös; Tämän jokaisen vanhemman tulisi muistaa ihan joka päivä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon kommentista! Kiva jos pystyt samaistumaan mun fiiliksiin :)

   Poista
 3. Tosi kiva haaste ja hyvät vastaukset sulla. Näitä haastepostauksia on aina kiva lukea. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei kiitos paljon! Ihanaa syksyn jatkoa :)

   Poista