aidon arkinen

Päivä meidän kanssa

on
10. huhtikuuta 2018
Moi ja kivaa tiistaita!
Tänään pääsette seuramaan arkeamme kokonaisen päivän verran. Tosin muistin kaivaa kameran esille vasta 10 aikoihin aamulla, vaikka heräiltiinkin jo seitsemän jälkeen.

Onni heräsi ensimmäisenä ja halusi pois sängystään. Oivakin heräili siinä samalla ja noustiin koko perhe yhdessä aamupalalle. Puristettiin appelsiinimehua, keitettiin kahvit ja Onni söi eilistä riisipuuroa.

Aamupalan jälkeen Eetu lähti koirien kanssa lenkille ja sillä välin käytin Onnin potalla ja vaihdoin pojille päivävaatteet. Petasin vielä sängyt ja puin itseni. Koiralenkin jälkeen Onni kävi antamassa isille halit ja pusut ja sitten Eetu lähti keskustaan tekemään kouluhommia.
Kymmenen aikaan Oiva oli jo niin väsynyt, että laitoin hänet parvekkeelle päikkäreille. Samalla katselin huvittuneena yön aikana satanutta lunta. Oivan nukkuessa tehtiin Onnin kanssa junarataa ja sain samalla luettua myös esivalintakoe-materiaalia. Sovitettiin myös hiljattain postista saapunutta Ominin ihanaa mustaa pitkähihaista. 
Leikkien jälkeen alettiin yhdessä laittamaan lounasta. Päätettiin hetken mielijohteesta väsätä kinkkupiirakka ja meiltä ei ehkä ihan kaikkia tarvittavia aineksia jääkaapista löytynyt(kuten kermaviiliä), joten sovellettiin hieman. Onni lisäsi innoissaan taikinaan jauhoja ja sekoitti välillä. 
Saatiin sopivasti piirakka valmiiksi ennen kuin Oiva heräsi, kello oli silloin n. 12. Kinkkupiirakka maistui hyvin Onnille. Meillä on harvoin tapana syödä mitään jälkiruokaa, mutta tänään syötiin jälkkäriksi jäätelöä, joka sattuu vieläpä olemaan Onnin lempiherkku. Onni tosin harmitteli jäätelön kylmyyttä ja kokeili jos jäätelö hieman lämpenisi puhaltamalla.


Veikalle tutti suuhunSe siitä sänkyjen petaamisesta..

Ruoan jälkeen pojat köllöttelivät hetken pinnasängyssä ja sen jälkeen Onni meni potan kautta pukemaan ulkovaatteita päälle. Kun oltiin saatu ulkovaatteet päälle, lähdettiin autolla kohti Haagaa, kaveriperheen luokse kyläilemään.


Klo 14 oltiin perillä Haagassa. Lapset saivat leikkiä keskenään ja me saatiin Katan kanssa parantaa maailmaa. Ihana Kata oli tehnyt myös kana-avokadosalaattia ja keitettiin vielä kahvit, ihan parasta. Aika meni nopeasti ja kello oli jo 17, kun lähdettiin ajelemaan kotiin.


Kotiintulomatkalla molemmat pojat nukahtivat autoon ja sain siirrettyä vielä parvekkeelle jatkamaan unia, mutta Onni ei enää suostunut nukkumaan vaikka olikin ihan väsynyt. Onni nukkuu nykyisin aika vaihtelevasti päiväunia. Joinakin päivinä voi nukkua jopa 2-3tuntia kun taas toisena päivänä päikkärit jää kokonaan väliin.


Hetken päästä Eetukin tuli kotiin ja lähdin koirien kanssa tekemään lenkin aurinkoisessa kevät säässä.
Lenkin jälkeen lähdettiin vielä koko perheen voimin hetkeksi ulkoilemaan. Hiekkalaatikko on sulanut jo sen verran hyvin, että saatiin tehtyä vuoden ekoja hiekkakakkuja. Onni jaksoikin ulkoilla ihmeen kauan, vaikkei tosiaan ollut päiväunia nukkunut. Onnin kenkävalinta ei tosin mennyt ihan nappiin, Onni nimittäin astui isoon vesilätäkköön ja Niket eivät pidä kyllä laisinkaan vettä. Käytiin vaihtamassa kengät ja lähdettiin käymään vielä vaunuilla kaupassa hakemassa iltapalaa. Onni valitsi kaupasta itselleen iltapalaksi mustikoita ja kantoi niitä ylpeänä. Paluumatkalla Onni meinasi jo nukahtaa vaunuihin, joten mentiin kiireesti kotiin. Kotona Onni söi mustikat ja vaihdoimme yöpuvut.


Hammaspesun kautta menimme lukemaan iltasatua, mutta Onni olikin jo niin väsynyt, että halusi kuulla ainoastaan nukkumatti-laulun. Peiteltiin Onni omaan sänkyyn pusujen ja halien saattelemana. Sinne se Onni nukahtikin sitten samantien.


Tälläinen päivä oli meillä tänään, nyt täytyy lähteä käyttämään vielä koirat iltalenkillä. Hyvää yötä!

2 kommenttia on "Päivä meidän kanssa"
  1. Toimelias päivä! Reipas isoveikka teillä siellä :) Voisi itsekin tällaisen postauksen tehdä. Ehkä sitten kesällä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo nää on ihan kivoja arkisia päivityksiä 😊 Toki meilläki välillä perus kotipäiviä.

      Poista

Jätäthän vierailustasi kommentin :)