aidon arkinen

10 vinkkiä laivamatkalle lasten kanssa

on
17. huhtikuuta 2018
Edellisen postauksen innoittamana päätin listata vinkkejä laivamatkalle, jotta matkasta tulisi mahdollisimman miellyttävä ja stressitön. Osaa vinkeistä voi hyödyntää myös esim. pitkillä juna-tai automatkoilla.1. Lista

Tee lista kaikesta mikä täytyy muistaa pakata mukaan. Tämä helpottaa pakkaamista huomattavasti, eikä puolet tavaroista unohdu kotiin.

2. Välipalaa ja juotavaa

Smoothiepusseja, piirakoita, välipalapatukoita, hedelmiä, kuivattuja marjoja, maissinaksuja, pillimehuja, pillipullo.. Mitä tahansa helppoa välipalaa ja mielellään vielä sellaista joka ei sotke kauheasti. Sokerinmäärä kannattaa myös minimoida välipaloissa, jossei halua juosta ylienergisen lapsen perässä.

3. Kosteuspyyhkeet ja käsidesi

Jos ennen ruokailua ei ole käsienpesu mahdollisuutta, niin kosteuspyyhkeet ja käsidesi ovat hyvä ensiapu. Kosteuspyyhkeillä saa hyvin pyyhkäistyä myös kädet ja kasvot syömisen jälkeen.

4. Lelut

Pikkuautot toimii ainakin meidän pojille aina, eivätkä ne vie paljoa tilaa repussa. Myös kirjat ovat käteviä. Monet ovat kokeneet myös tabletit ja puhelimet hyödyllisiksi(lastenohjelmia ja pelejä), mutta me ollaan toistaiseksi pärjätty ilman ruutujakin.

5. Auttavia käsiä

On tietysti aina helpottavaa jos reissuun lähtee useampi aikuinen. Mitä enemmän auttavia käsiä, sitä helpompi pitää lapset lähellä ja saada apua. Esim. laivan leikkipaikalla oli niin helppo olla, kun Eetu katsoi Onnin perään ja itse sain rauhassa imettää Oivaa.

6. Vaunut, seisomalauta, kantoreppu...

Vain luovuus on rajana. Tuplavaunut, matkarattaat, kantoliina tai-reppu, seisomalauta... Jos lapsi ei jaksa kävellä tai haluaa nukkua vaikka päiväunet niin vaunut kannattaa kyllä ottaa mukaan. Kantovälineet ovat erittäin hyväksi todettu etenkin laivassa, jossei halua odotella hissejä tai tarvitsee kädet vapaiksi shoppailun ajaksi.

7. Kiireettömyys

Lasten kanssa liikkuessa ei kannata tehdä liian tiukkaa aikataulua. Matkustaessa mennään kuitenkin aika pitkälti lapsia kuunnellen(nälkä, väsymys, vessatukset yms.), joten menemisiä ei kannata aikatauluttaa liikaa. Näin vältytään myös ylimääräiseltä stressiltä.

8. Likapyykit erilliseen kassiin

Kuulostaa ehkä turhalta vinkiltä, mutta helpottaa oikeasti huomattavasti laukkujen purkamista kotona, kun likapyykit on valmiiksi kerätty erilliseen kassiin. Ja jos haluaa panostaa vielä enemmän, niin lajittelee vielä valmiiksi vaaleat ja tummat omiin kasseihin, niin kotona on helppo tyhjentää pussin sisältö suoraan pesukoneeseen.

9. Tuttinauha tai riittävästi varatutteja

Tuttinauha on pelastus reissussa kun reissussa. Oiva ainakin sylkee tuttia suustaan vähän väliä ja se pyörisi kyllä jatkuvasti laivan likaisilla lattioilla ellei olisi tuota tuttinauhaa. Ja josset omista tuttinauhaa, niin varaa mukaasi riittävästi tutteja. Tiesittekö muuten että tuttien mukana tuleva tuttikotelo soveltuu myös sterilointiin? Koteloon laitetaan vettä + tutit ja sen jälkeen kotelo laitetaan mikroon 3-5 minuutiksi.

10. Pakastepussit pitävät hajut loitolla

Voin kertoa kokemuksesta, että hytin roskikseen heitetyn kakkavaipan haju leviää aika nopeasti koko hyttiin. Suosittelen siis todellakin ottamaan mukaan muutaman pakastepussin, johon voit laittaa haisevat vaipat ennen kuin heität ne roskiin.


Tässä minun vinkit lasten kanssa matkustamiseen, toivottavasti tästä listasta löytyi jotakin hyödyllistä seuraavalle matkalle!

2 kommenttia on "10 vinkkiä laivamatkalle lasten kanssa"
  1. Hyviä vinkkejä! :) On ihana reissata, kun matkassa on auttavia käsiä - me ollaan usein reissussa mummon ja vaarin kanssa, ai sitä helppoutta. Ja tuo viimeinen kohta on niiiiin totta! Viime kesänä kiikutettiin kakkavaipat aina yleisten vessojen roskiksiin, kun se haju on ihan liikaa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista! 😊 Joo mekin ollaan välillä reissattu isovanhempien kanssa ja on kyllä ihan luksusta 😄 Joo voishan niitä tietysti myös kuljettaa muihin roskiksiin mut on siinäkin oma vaivansa..

      Poista

Jätäthän vierailustasi kommentin :)