aidon arkinen

Vapaaehtoisena Tunne rintasi ry:ssä

on
31. tammikuuta 2019
Moikka! Olen tässä jo jokin aika sitten aloittanut vapaaehtoistoiminnan Tunne rintasi ry:ssä. Mikäli kyseinen järjestö on sinulle täysin vieras, niin voisin kertoa siitä lyhyesti. Yhdistyksen tarkoituksena on edistää rintasyövän varhaista toteamista ja nimenomaan omatarkkailun keinoin. Rintasyövän varhainen toteaminen helpottaa rintasyövän hoitoa, alentaa hoitokustannuksia ja pienentää kuolleisuutta. Toimintaa tuetaan Veikkauksen tuotoilla.

Rintojen omatarkkailu

Eilen uusille vapaaehtoistoisille järjestettiin koulutuspäivä. Koulutuksen kesto oli kolme tuntia ja siihen sisältyi paljon hyödyllistä tietoa, kuitenkin ytimekkäästi esiteltynä. Tärkeän faktatiedon lisäksi kävimme hieman läpi jokaisen omia taitoja ja mielenkiinnonkohteita. Siten vapaaehtoistoimintaa on helppoa ja mielekästä lähteä toteuttamaan juuri sillä tavalla, kuin itselle parhaalta tuntuu. Voisin hieman kertoa omasta toimenkuvastani Tunne rintasi ry:ssä ja vastailla muutamaan muuhunkin yleiseen kysymykseen vapaaehtoistoiminnasta.

Mikä sai minut ryhtymään vapaaehtoiseksi?


Törmäsin Tunne rintasi ry:hyn ihan sattumalta Instagramin kautta. Tutustuin heidän toimintaansa ja se vaikutti heti mielenkiintoiselta ja ennen kaikkea tärkeältä. Lisäksi aloitettuani terveydenhoitajaopinnot viime syksynä, ajattelin että sekin olisi hyvä tiedotusväylä. Nyt minulla on nimittäin hyvä tilaisuus viedä tietoisuutta rintasyövästä ja omatarkkailun tärkeydestä myös joidenkin kurssien yhteyteen jne. Ja tietysti isona syynä myös se, että haluan olla mukana tekemässä hyvää ja edistämässä naisten terveyttä; rintasyöpä kun on naisten yleisin syöpä.

Mitkä ovat minun tapojani toteuttaa vapaaehtoistoimintaa?


Eilen aloimme tosiaan suunnittelemaan, miten minä voisin toiminnallani edistää rintojen omatarkkailua. Kirjoittaminen on itselleni melko helppo tapa tiedottaa asioista ja siksipä ajattelin aina silloin tällöin kirjoitella tänne blogin puolelle aiheesta. Kirjoittamisen lisäksi olen viime aikoina kiinnostunut videoiden kuvaamisesta. Koulutuksen vetäjän, Lauran, mielestä videomateriaali olisi loistava keino vaikkapa haastatella rintasyöpää sairastavia naisia. Lisäksi Laura ehdotti, että voisin harjoitella podcastien tekemistä. Siinä olisikin itselleni uusi haaste ja kehittymisen kohde, joten ehdotus kuulosti ehdottomasti mielenkiintoiselta.

Miten vapaaehtoistoiminta näkyy somesisällöissäni?


Tulen julkaisemaan Instagramissani satunnaisesti kuvia, joissa muistutellaan kuukausittain tehtävästä omatarkkailusta. Kerran kuukaudessa on suositus, mutta toki jokainen rintojen katselu- ja tunnustelukerta ovat aina sinulle hyödyksi. Jokaisen omatarkkailukerran kautta opit tuntemaan kehoasi hieman paremmin. Osaat siten tunnistaa kehossasi tapahtuvia mahdollisia muutoksia ja reagoida niihin.

Mikäli tosiaan innostun kuvaamaan videoita tai tekemään podcasteja, niin niistä tietysti tiedotan teille sekä täällä blogissa, että myöskin Instagramin ja mahdollisesti myös Facebookin puolella.

Kuinka kauan vapaaehtoistoiminta jatkuu ja maksaako se?


Vapaaehtoisilta toivotaan sitoutumista vähintään vuoden ajaksi. Takarajaa toiminnalle ei ole, joten sitä voi jatkaa niin kauan, kuin itseltä mielenkiintoa ja innostusta löytyy. Vapaaehtoisille ei aiheudu toiminnasta minkäänlaisia kuluja, esim. kaikki matkakulut korvataan.

Kuka voi ryhtyä vapaaehtoiseksi ja miten hakeminen tapahtuu?


Vapaaehtoiseksi voi hakeutua kuka tahansa, jolta löytyy mielenkiintoa terveyden edistämistä kohtaan. Voit tulla mukaan sellaisena kuin olet, ennakkotietoja ei tarvita. Edellytyksenä on, että sitoudut järjestön arvoihin ja tavoitteisiin. Myös lisäkoulutuksiin olisi hyvä osallistua aika ajoin. Vapaaehtoisena voit toimia omien opiskelu- ja työkiireidesi mukaisesti silloin kun sinulle sopii: jokainen tunti on tärkeä!

Mikäli olet kiinnostunut vapaaehtoisena toimimisesta Tunne rintasi ry:ssä, niin voit ottaa yhteyttä sähköpostitse joko info@tunnerintasi.fi tai laura.hakala@tunnerintasi.fi.

Be First to Post Comment !
Lähetä kommentti