aidon arkinen

Onni 2,5 vuotta

on
27. elokuuta 2018
Onni on tänään jo 2,5-vuotias taapero! Hänestä on kasvanut aivan älyttömän lahjakas poika, jolla on jo hyvin laaja sanavarasto. Onni osaa muodostaa monen sanan lauseita ja kyselee paljon kysymyksiä. Hän myös ymmärtää jo lähes kaiken kuulemansa, vaikka välillä tuntuu ettei hän kuule/ymmärrä mitään mitä hänelle puhuu😃


Kuten moni teistä jo tiesikin, Onni aloitti viikko sitten päiväkodin. Siellä on lähtenyt sujumaan oikeastaan paremmin kuin mitä osasin edes odottaa. Välillä Onni on jäänyt päiväkotiin itkeskellen, mutta ikävä on unohtunut kuitenkin nopeasti, kun hoitajat ovat kaikki super mukavia ja osaavat viedä Onnin huomion muihin asioihin ikävän iskiessä.

Myös päiväkodista saadut uudet kaverit auttavat unohtamaan ikävän. Laskeskelin että Onnilla on lisäksi päiväkodin ulkopuolella kolme oman ikäistä kaveria, joiden kanssa nähdään aktiivisesti ja jotka ovat tulleet Onnille hyvin läheisiksi.


Kavereiden kanssa touhuamisen lisäksi Onnin lempparipuuhaa ovat mm: maalaaminen, ruoanlaittoon osallistuminen, ulkoilu, palloleikit, uiminen, saunominen, mökkeily sekä kaikenlainen hyppiminen esim. sohvalla tai sängyllä.


Ihan parasta Onnissa on mielestäni hänen luonteensa. Hän on niin huolehtivainen, rakastava, empatiakykyinen, järjestelmällinen ja herkkä poika. Ja vaikka uhma välillä nostaa päätään, niin suurimmaksi osaksi Onni on erittäin positiivinen ja iloinen lapsi. Ja kenelläpä ei joskus olisi huonoja päiviä, minulla ainakin on.


Tänään sitten vähän herkuteltiin, onhan 2,5-vuotta jo aikamoinen saavutus! Onni valitsi kaupasta itselleen muumikeksejä. Oiva sai tyytyä toistaiseksi vesimeloniin, vaikka täyttää hänkin pyöreitä; tänään jo 10kk! Miten mun pojat on jo näin isoja ja reippaita poikia ja vieläpä pikku päiväkotilaisia❤️

Hei ihanaa alkanutta viikkoa teille kaikille!

4 kommenttia on "Onni 2,5 vuotta"
  1. Tuo 2.5v ikä on kyllä niin huippu!ne joka päiväiset oivallukset ja kaiken pienen ihanan huomaaminen♡
    Ihana että teillä on päiväkoti alkanut hyvin😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niinpä! Lapset kiinnittävät sellaisiin arkisiin pieniin asioihin huomioita, joita ei itse välttämättä aina ota huomioon. Ja on kyllä niin huojentavaa kun päiväkodissa sujuu hyvin. Kivaa viikonloppua!

      Poista
  2. Voi miten söpöt pikkuiset. 2,5 vuotta on hurjan kiva ikä, kun jalat on tukevasti alla ja koko maailma tutkittavana!

    Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos! On kyllä ihana ikä tosiaan, Onnin suusta tulee kyllä jo niin hauskoja juttuja ja maailmassa tosiaan on monta ihmeellistä asiaa :) Kivaa viikonloppua myös sinne!

      Poista