aidon arkinen

Päiväkotirepun sisältö

on
24. elokuuta 2018
Moikka! Ensimmäisestä päiväkotiviikosta ollaan nyt suoriuduttu kunnialla ja ajattelin kirjoitella teille mitä kaikkea me pakattiin päiväkotireppuun. Laitan erikseen Onnin ja Oivan tarvikkeet, koska ne ovat keskenään hieman erilaisia.

Onni 2,5v
- vaihtovaatteita(parit housut ja pari paitaa)
- vaippoja(päiväkodin toive on teippivaipat)
- sisätossut
- sadevaatteet(saappaat, takki, housut, hanskat)
- unilelu


Oiva 10kk
- vaihtovaatteita
- vaippoja
- sisätossut
- sadevaatteet
- tuttipullo
- tutteja
-tuttinauha
- unilelu

Tarjoiduin näiden tarvikkeiden lisäksi tuomaan päiväkodille kantorepun, koska Oiva on nyt ensimmäisellä viikolla tarvinnut hoitajilta paljon sylissä oloa. Ajattelin, että se voisi helpottaa heidän työtään, kun saisi välillä kädet vapaaksi. Mutta ilmeisesti tulalle ei heillä ole tarvetta.

Vaatteet kannattaa ehdottomasti muistaa myös nimikoida. Itse tilasin nimilappu.fi-sivustolta vaatteisiin liimattavia tarroja. Tarrat on super helppoja, ne vain kiinnitetään vaatteeseen(esim.pesulappuun) ja ne kestävät pesua kuumissakin lämpötiloissa.


Ksylitoli pastillit ja äidinmaidonkorvike tulevat päiväkodin puolesta, mikäli sellaisille on tarvetta. Oiva ei tietenkään vielä ksylitolia tarvitse, kun hänellä ei vielä ole ainuttakaan hammasta suussa. Hapanmaitotuotteitakaan ei olla vielä tarjottu Oivalle, joten juomana on toistaiseksi joko korvike tai vesi.

Joissakin päiväkodeissa on tapana, että vanhemmat tuovat valokuvan perheestään ja se voidaan laittaa vaikkapa päiväkodin seinälle. Siitä lapset voivat sitten ikävän iskiessä nähdä perheensä. Ilmeisesti meidänkin päiväkodissa otetaan kyseinen tapa lähiaikoina käyttöön.

Löytyykö teidän lasten päiväkotivarausteista suunnilleen samoja juttuja? Ihanaa viikonloppua kaikille!
8 kommenttia on "Päiväkotirepun sisältö"
  1. Nää on aina yhtä ihania kattoo, kun samassa elämäntilanteessa menossa 😁

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noniin ai sielläkin :) Tsemppiä teidänkin päiväkotiarkeen ja syksyyn!

      Poista
  2. Tähän pitääkin palata loppuvuodesta kun meilläkin on edessä päiväkodin aloittaminen, tuota nimikointia olenkin jo pohtinut, että mistä nuo tarralaput tilaisi.. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo noi tarralaput on kyllä niin käteviä kun ei tarvitse tussilla sotkea vaatteita :)

      Poista
  3. Aika samoja juttuja tuolta meidän 3-vuotiaalta löytyy, kuin teidänkin vanhemmalta :) Varavaatteita on useampi vaatekerta, kun lapsi on allergia-ryhmässä, jossa vaihdetaan pienestäkin sotkusta vaatetta. Ja nimilappu.fi - tarrat meilläkin ja ne on kyllä ihan loistavat! Hinta-laatusuhde kohdallaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo ne on kyllä! Voi olla että meilläkin likapyykin määrä kasvaa siinä vaiheessa kun aletaan kunnolla opettelemaan kuivaksi.

      Poista
  4. Esikoisen aikaan tarhaan sai jättää ne tossut ja vaihtovaatteet eli joka päivä sinne ei tarvinnut reppua mukaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo meilläkin saa siis jättää sinne, taisin vähän huonosti ilmaista asian :D Ei tarvitse siis päivittäin tuoda lisää vaippoja, vaatteita jne vaan tarpeen mukaan :)

      Poista