aidon arkinen

Kooste messuviikonlopusta - erittäin onnistuneesti järjestetyt lapsimessut

on
14. huhtikuuta 2019

Ihanaa sunnuntai-iltaa! Kävikö moni teistä viikonlopun aikana Messukeskuksessa lapsimessuilla? Me oltiin poikien kanssa messuilemassa kahtena päivänä, perjantaina ja lauantaina.

Perjantai oli hyvä ajankohta siinä mielessä, että monet olivat siihen aikaan vielä töissä. Vaateosastoilla sai siis kierrellä aika rauhassa. Toisaalta perjantaina messuilla oli myös paljon koululuokkia, joten hulinaakin kyllä riitti.

Lauantaina käytiin Onnin kanssa kahdestaan pyörähtämässä messuilla, koska Onni halusi nähdä eläimiä ja minulla oli jäänyt edellisenä päivänä pari vaatemerkkiä näkemättä.


Messujen toimivuudesta ja turvallisuudesta


Mielestäni messut oli järjestetty erittäin hyvin. Sisäänkäyntiportteja oli useita ja ihmiset jakautuivat niille tasaisesti. Itse en ainakaan joutunut jonottelemaan laisinkaan. Pääovien info-pisteiltä sai lapsille vaatteisiin liimattavia nimitarroja katoamisen varalta.

Näytteilleasettajien kojut oli aseteltu järkevästi, jotta käytäville jäi riittävästi tilaa liikkua tuplavaunujenkin kanssa. Esteettömyys oli huomioitu myös siten, ettei käytävien poikki kulkenut mitään johtoja, sellaiset voisivat olla turvallisuusriski.


Lasten suosikit


Onnista ja Oivasta huomasi, että he nauttivat messuilusta vähintäänkin yhtä paljon kuin äitinsä. Onnin suosikit olivat pitkälti hyvin samoja, kuin viime vuoden lapsimessuilla. Eniten kiinnostusta herättivät kauko-ohjattavat autot ja laivat. Niitä molemmat pojat jaksoivat katsella pitkän tovin. Onnin kanssa niitä katsottiin sekä perjantaina että lauantaina.


Kauko-ohjattavien lisäksi pojat innostuivat rakentelemaan duploja. Molempina päivinä messuilla oli myös paloauto, mutta perjantaina sen kyytiin ei päässyt istumaan. Sen sijaan perjantaina palomiehet jakoivat lapsille muovisia palomiehen kypäriä. Lauantaina Onni pääsi paloautoon istumaan kuljettajan penkille ja hän oli siitä niin innoissaan.


Eläimet olivat myös Onnin mieleen, erityisesti papukaijat. Eläimiä oli mielestäni tänä vuonna kuitenkin vähemmän kuin viime vuonna, tai sitten vain muistelen väärin.Vaippavarikko


Liberon vaippavarikko oli ihan huippu! En ole aiemmilla messuilla kiinnittänyt huomioita, onko vastaavanlaista vaipanvaihtopistettä ollut. Tällä kertaa kävimme Oivan kanssa sitä kokeilemassa ja siellä oli kyllä kaikki tarpeellinen.

Useita hoitopöytiä oli siis asetettu vieretysten ja ne oli erotettu toisistaan seinän avulla. Vaipanvaihtopisteeltä löytyivät hoitoalustat ja niiden päälle kertakäyttöiset suojat hygieniasyistä. Hoitopöydällä oli erikokoisia vaippoja, puhdistuspyyhkeitä, sinkkivoidetta ja perusrasvaa. Myös käsipaperia ja käsien desinfiointiainetta löytyi.

Siinä oli hyvin helppoa ja näppärää vaihtaa vaippa, eikä tarvinnut olla mitään omia tarvikkeitakaan mukana. Vaipanvaihdon jälkeen pöydältä kerättiin kaikki omat sotkut pois hoitopöydän alla olevaan roskikseen. Helppoa ja nopeaa, kiitos Libero!


Ostokset


Messuilta lähdin ostamaan kahta asiaa; pojille Izipizin aurinkolaseja ja Oivalle For minis and mommies-tossuja. Molemmat löytyivät heti ensimmäisenä messupäivänä. Lisäksi mukaan tarttui Hicca-merkiltä pari vaatetta. Arksielta kävin hakemassa Oivalle jumpsuitin ja Onnille hupparin. Heidän tuotteistaan on tulossa myöhemmin oma postaus. Lauantaina messuilta tarttui mukaan vielä Mainion college ja Papun legginsit.


Imetystä julkisella paikalla


Pääsin myös imettämään monien koululaisten silmien alla. Minusta julki-imetys on tärkeää, koska sillä tavoin imetyksestä voidaan tehdä yhä normaalimpi ja luonnollisempi asia. Koska juuri sitähän imetys nimenomaan on.


Kaikki eivät kuitenkaan halua imettää yleisillä paikoilla. Siihen voi olla monia syitä, esimerkiksi se, ettei lapsi pysty keskittymään syömiseen metelin keskellä. Siksi olikin hyvä, että messuilta löytyi myös imetyspiste. Imetyspisteellä lapsen pystyy syöttämään rauhassa ja mukavasti.

Imetyspisteeltä löytyi myös Imetyksen tuki ry:n koulutettuja tukiäitejä, jotka tarvittaessa jakoivat tukea ja ohjausta imetykseen. Imetyksen tuki tekee todella tärkeää työtä, jotta imetykseen liittyvistä asioista voisi saada onnistumisen kokemuksia.

Melulta ei voi välttyä


Jos tässä nyt jotain kehittämistarpeita voisin yrittää keksiä, niin ehkä tuo melun määrä. Lapsimessuilla nimittäin hälinää riittää. Messuilla on useita eri lavoja, joilla esiinnytään samanaikaisesti.

Yhdellä lavalla saattoi olla meneillään näytelmä, toisella jumppatuokio ja kolmannella muskari. Siihen päälle vielä lasten itkut, huudot, naurut ja kiljumiset. Lisäksi vähän väliä kaiuttimista kantautui kuulutuksia lapsista, jotka ovat kadottaneet vanhempansa tai kuulutuksia messutarjouksista.


Kun messupäivän päätteeksi pääsin kodin hiljaisuuteen, niin tuntui että korvissa soi vielä pitkään kaikki se hälinä. Mutta toisaalta tuohon melun määrään ei varmaan oikein pysty vaikuttamaan, eikä sille toisaalta joudu altistumaan pitkiä aikoja.

Kuitenkin väkisinkin aloin miettimään näytteilleasettajia, he kuitenkin ovat messuilla kolmena päivänä ja tekevät vähintäänkin kahdeksan tunnin päiviä. Messupäivien päätteeksi on mahtanut tuntua ihanalta päästä hetkeksi hiljaiseen kotiin tai hotellihuoneeseen.


Kaikenkaikkiaan messuilla oli mukava tunnelma, kun suurin osa ihmisistä oli hyvällä fiiliksellä liikkeellä. Näytteilleasettajista huokui innostunut fiilis, samoin muista messuilijoista. Sain myös erittäin hyvää asiakaspalvelua mm. lehdistöpisteen työntekijöiltä.

Kiitos paljon ihanista messuista, ensivuonna nämä messut on ehdottomasti koettava uudestaan!
2 kommenttia on "Kooste messuviikonlopusta - erittäin onnistuneesti järjestetyt lapsimessut"
  1. Ihana postaus ja tykkään sun tavasta kirjoittaa :) On sellaista mukavaa luettavaa. Alan lukijaks! Mukavaa kevättä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos paljon Annina! Mieltä lämmittää kaikki positiivinen palaute ja siitä saa motivaatiota tekstien kirjoittamiseen 😊 Ihanaa kevättä myös sinulle!

      Poista