aidon arkinen

Meidän perheen keittiössä: inkiväärishotteja ja piparkakkuja

on
4. joulukuuta 2018
Terveisiä jälleen sairastuvalta! Tällä kertaa pojat ovat terveenä ja äiti sairastaa. Oivallakin menee tosin vielä antibiootti korvatulehdukseen, mutta oireet ovat onneksi alkaneet helpottamaan eikä Oiva ole enää niin itkuinen. Itse heräsin yöllä kamalaan kurkkukipuun ja päänsärkyyn ja sitä on jatkunut koko päivän. Särkylääkkeellä pahin jomotus meni pois, mutta eipä tässä olossa kauheasti kehumista ole.

Meillä ollaan tosiaan sairastettu ihan koko syksy ja sairastelukierre sai selkeästi alkunsa päiväkodin aloituksen jälkeen. Pojilla on jatkuvan nuhan ja yskän lisäksi ollut erilaisia kuumetauteja, joista on kehkeytynyt jälkitauteja. Onni on ollut yhteensä viisi yötä sairaalahoidossa syksyn aikana, aluksi keuhkokuumeen takia ja myöhemmin hengitystie-infektion takia. Viimeisimpänä pojilla oli korvatulehdukset ja enterorokko ja nyt vaan toivon, ettei enää tämän vuoden puolella tarvitsisi sairastella. Tosin juuri tällä viikolla huomasin päiväkodin ovessa lappusen: "Meiltä on löytynyt kihomatoja". Voi jee, toivotaan että vältytään niiltä hyvän käsihygienian avulla!


Olen kuullut, että inkivääri auttaisi tehokkaasti nimenomaan flunssan ja kurkkukivun oireisiin. Niinpä halusin tänään kokeilla valmistaa elämäni ensimmäistä kertaa inkiväärishotteja. Laitan tähän ohjeen jota käytin. Se on sovellettu Kuntoplus-sivuston ohjeista. Reseptejä voi vapaasti muokkailla itselleen sopivimmaksi. Itse halusin lisätä shottiin hunajaa, mutta hunajan tilalla voi yhtä hyvin käyttää vaikkapa minttua, teetä, chiliä tai omenaa.


Sitruunalla ja hunajalla maustettu inkiväärishotti

1 sitruuna
150g inkivääriä
7,5dl vettä
2rkl hunajaa

 • Kuori ja paloittele inkivääri
 • Viipaloi sitruuna
 • Laita ainekset kattilaan ja anna kiehua 30-45 minuutin ajan
 • Anna jäähtyä hetken
 • Siivilöi neste, lisää siihen hunaja ja laita se kylmään

Shotissa oli hyvin mieto tuoksu, joten ajattelin että onnistuikohan se laisinkaan ja tuliko siitä riittävän vahvaa. Epäilykset osottautuivat kuitenkin täysin turhiksi, shotti nimittäin korvensi suussa ja kurkussa aika voimakkaastikin. Ei sitä siis tosiaankaan pysty kerralla enempää juodakkaan kuin vain shotin verran. Kurkkukipuun se ei ainakaan kerta-annoksena tuonut helpotusta, mutta ainakin se lämmitti mukavasti vatsassa.

Pojilla olisi tänään ollut päiväkodissa piparien leivontaa, mutta Oivalla oli puolen päivän aikoihin ensimmäinen hammastarkastus, joten ajattelin että pojat voivat pitää tänään vapaapäivän minun kanssa kotosalla. Lupasin kuitenkin Onnille, että voitaisiin hammastarkastuksen jälkeen käydä hakemassa kaupasta piparkakkutaikinaa ja mennä kotiin leipomaan.

 
 

Pojat innostuivat leipomisesta kovasti, Oiva tosin lähinnä maisteli taikinaa. Laitettiin taustalle soimaan joululauluja ja Onni halusi laittaa tonttulakin päähänsä, joten meillä oli joulufiilikset ihan kohdillaan.Ihanaa alkanutta viikkoa kaikille ja toivottavasti olette pysyneet terveinä!
5 kommenttia on "Meidän perheen keittiössä: inkiväärishotteja ja piparkakkuja"
 1. Hei kiitos tosta inkiväärishotista! Ehdottomasti teen jääkaappiin 😍😍😍

  VastaaPoista
 2. Kiva kuulla, eipä kestä 😊 Helppo resepti

  VastaaPoista
 3. Itseltänikin löytyy inkiväärishottia jääkaapista :D

  VastaaPoista
 4. Mitäs tykkäät siitä mausta? Inkivääriolut on muuten kans tosi hyvää! 😄

  VastaaPoista
 5. Tuota inkivääriä shottia voisikin kokeilla. Jos se pitäisi taudit poissa. Meillä on ollut harvinaisen terve syksy. (Kop, kop, kop)

  VastaaPoista