aidon arkinen

Lelut ja leikkiminen ovat tärkeitä lapsen kehitykselle

on
9. lokakuuta 2018
Julkaisu on tehty kaupallisessa yhteistyössä Van Merryn -lelukaupan kanssa.


Olemme koulussa käsitelleet ihmisen kasvua ja kehitystä ja olen sitä kautta tutustunut  "ihmisen psykologinen kehitys"-kirjaan. Kyseisessä kirjassa puhutaan leikin tärkeydestä kehitykselle. Leikkiessään lapsi tutustuu ympäristöönsä, oppii uusia asioita sekä jakaa kokemuksiaan toisten kanssa. Sosiaaliset, motoriset ja tiedolliset taidot siis kehittyvät leikin myötä.


Meidän lelulaatikko pursuaa pikkuautoja, koska ne ovat molempien poikien suosikkileluja. Myös kaikenlaiset purkit, kipot ja kulhot ovat molempien mielestä hauskoja. Onni myös tekee usein piknikin keittiönlattialle ja silloin muroja on kiva mutustella jostakin pikkuastiasta.


Nämä puiset pinottavat kulhot ovatkin Onnin uusia lemppari murokulhoja. Onni rakentaa kulhoista myös näppärästi tornin ja pinoaa ne sen jälkeen sisäkkäin. Yllätyin, kun Oivakin osasi asetella kulhot sisäkkäin suuruus järjestyksessä. Itse ihastuin tässä lelussa yksinkertaiseen muotoiluun ja mustavalkoisiin väreihin.


Nämä lelut eivät ole ainoastaan kauniita ulkonäöltään, vaan ne ovat myös kestävästi valmistettuja. Lelujen valmistuksessa on otettu huomioon niiden turvallisuus, pestävyys ja kierrätettävyys. Kaikki lelut täyttävät EU:n turvallisuusstandardit ja niillä on CE-merkintä.


Onni halusi ottaa puiset kulhot myös mukaan pihaleikkeihin ja ne soveltuivatkin hyvin hiekkakakkujen tekemiseen. Täytynee tosin pesasta kulhot ennen kuin niistä viitsii taas muroja tarjota. Konepesu tuskin on suositeltavaa puisille astioille.


Pojat eivät osaa vielä kovinkaan nätisti leikkiä yhdessä, vaan leluja viedään toisen kädestä ja etenkin Onni haluaisi omia kaikki lelut itselleen. Yhteisissä leikeissä tarvitaan siis vielä aika paljon aikuisen läsnäoloa ja osallistumista. Muistutellaan leikin aikana lelujen jakamisesta ja ettei toisen kädestä saa ottaa.


Ihmeellistä oli, kun pojat leikkivät yhdessä niin kiltisi helmisokkelolla. Sokkelo on on tarkoitettu 1-3-vuotiaille ja se kehittää lapsen motorisia taitoja. Oivaa kiinnostivat etenkin värikkäät helmet, kun taas Onni innoistui "autosta", joka taitaa oikeasti kuvastaa hevosta.


Itsekseen Onni osaa jo leikkiä aika taitavasti käyttäen leikeissä mielikuvitustaan. Hän saattaa esimerkiksi itsekseen höpistä "nyt tämä auto menee kauppaan ostamaan maitoa ja sitten se menee omaan kotiin". Oiva sen sijaan vielä harjoittelee pallojen (ja välillä muidenkin tavaroiden) heittämistä ja rikkoo Onnin rakennelmia.

Kannattaa ehdottomasti käydä tutustumassa Van Merryn -lelukaupan tuotteisiin! Itseäni vähän harmitti, kun löysin tämän kaupan vasta nyt. Myynnissä on nimittäin niin super suloisia mobileja, että sellainen olisi ollut vauvalle ihana.


Pehmolelujakin meiltä löytyy kotoa jo ihan liikaa, mutta Eetu 25v innostui herrasmiespehmolelun hienoista viiksistä ja olihan sellainen sitten saatava. Nuo modernit pehmolelut on kyllä niin ihania, itse olisin valinnut valkoisen Noodoll-pupun, mutta suuren suosionsa ansiosta ne olivat päässeet verkkokaupasta loppumaan.

Minun Instagram-tilillä on viikon ajan käynnissä arvonta, josta voit voittaa Noodollin ihanan apinapehmolelun. Kannattaa siis ehdottomasti käydä osallistumassa.

Lisäksi saan jakaa teille lukijoille alennuskoodin Van Merryn -lelukauppaan! Eli koodilla KARHUSOLA15 saat -15% alennuksen kaikista leluista. Alennuksen saa 16.10.2018 mennessä tehdyistä tilauksista. Ostoksille pääset tästä. Shoppailun iloa!

7 kommenttia on "Lelut ja leikkiminen ovat tärkeitä lapsen kehitykselle"
 1. Niin söpö tuo pehmolelu! Ja hauskat viikset.

  VastaaPoista
 2. Nuo kipot on tyylikkäät! Ja ihanaa kun on puuta eikä aina muovia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo nimenomaan! Ei aina jaksa niitä muovisia kiinaleluja

   Poista
 3. Niin ovat! Ja just se että ne ovat ihan oikeasti oikean iköiselle ne lelut. Ei niissä paketeissa ihan turhaan lue niitä 4+ yms merkintojä. :)
  Nimimerkillä, isi osti 6kk autoradan jouluks 😂

  VastaaPoista
 4. Ompa kivoja leluja! :) Tuollaiset pinottavat kupit on olleet meidänkin pojan suosikkileluja, kun tykkää rakennella :)

  VastaaPoista
 5. Kommentoin tuolla yllä, mutta jostain syystä nimi ei näy. Terv. Haitulan keinussa

  VastaaPoista