aidon arkinen

Yöimetyksen lopetus 1v8kk iässä

on
14. heinäkuuta 2019
Moikka pitkästä aikaa! Blogi on ollut hiljainen viime aikoina, lähinnä töiden vuoksi. Olen töissä elokuun puoleen väliin saakka, jolloin omat opintoni taas jatkuvat. Olen muutenkin miettinyt tätä blogin tulevaisuutta. Minulla ei enää oikein riitä aikaa tälle harrastukselle ja sen myötä myös innostus on hiipunut. Mutta kirjoittelen siitä lisää vielä myöhemmin, mikäli päädyn pitämään blogitaukoa tms.

Lotta Polviander

Eetu on viettänyt nyt isyysvapaitaan ja ollut molempien poikien kanssa kotona. Heillä on sujunut oikein hyvin, vaikka Onnilla onkin jälleen uusi uhmavaihe. Onni selkeästi kokeilee hieman rajojaan, eikä kuuntele tai tottele useista kehoituksista huolimatta. Mutta tätähän se on, vaihetta vaiheen perään.

Oivan kanssa ollaan vihdoinkin päästy siihen pisteeseen, että yöimetykset ovat jääneet kokonaan pois. Minulle yöimetykset ovat olleet jo pidemmän aikaa taakka, koska olin jatkuvasti niin väsynyt. Pahimmillaan Oiva saattoi roikkua tissillä koko yön.

Pikkuhiljaa vähentäen ei onnistunut


Olin aluksi yrittänyt lopettaa yöimetyksiä vähentämällä imetyskertoja pikkuhiljaa. Olin tehnyt esimerkiksi päätöksen, että imetän ensimmäisen kerran yöllä vasta kello neljän jälkeen. Jaksoin sitä huutoa ehkä yhden yön, mutta sitten sorruin antamaan hänelle tissin suuhun, jotta saisimme kaikki jatkaa uniamme. En kuitenkaan pystynyt nukkumaan syvää unta silloin, kun Oiva oli tissillä.

Lotta Polviander

Miten yöimetykset sitten viimeinkin loppuivat?


Onni ja Oiva menivät häitä edeltävänä päivänä mummolaan yökylään, eli vähän reilu kaksi viikkoa sitten. Luonnollisesti Oiva ei sinä yönä saanut tissiä. Hääyön vietimme Eetun kanssa kahdestaan, jolloin pojat yöpyivät jälleen mummun ja papan seurassa. Oiva ei siis ollut saanut tissiä kahtena yönä peräkkäin. Silloin vain tein päätöksen, etten anna Oivalle enää öisin tissiä.

Lotta Polviander

Muutamana yönä Oiva oli itkuinen ja suuttui, kun sanoin että tissi on nukkumassa. Hän rauhoittui kuitenkin nopeasti joko omaan sänkyynsä tai viereeni. Nyt hän on tosiaan ollut ilman yöimetyksiä jo reilu kahden viikon ajan ja se on kyllä ollut helpottava tunne, etenkin kun minulla on aikaisia aamuherätyksiä.

Päiväimetykset saavat jatkua


Vaikka yöimetykset ovatkin loppuneet, niin päiväimetykset saavat silti jatkua vähintäänkin sinne 2v ikään saakka. Tosin nekin imetyskerrat ovat vähentyneet jo todella paljon, opiskelun, päiväkodin ja töiden vuoksi. Mutta se on ollut mukavaa meidän molempien kannalta, että imetyskerrat ovat vähentyneet vähitellen.

Lotta Polviander

Missä iässä teillä on luovuttu yöimetyksistä? Entä onko se tapahtunut lapsen vai aikuisen aloitteesta?

Ihanaa alkavaa viikkoa teille kaikille!

**Kaikki postauksen kuvat: Lotta Polviander Photography**
2 kommenttia on "Yöimetyksen lopetus 1v8kk iässä"
  1. Ihania kuvia! Meillä luovuttiin kaksveenä kerralla kaikista imetyksistä (kerta kaksi päivällä ja vaihtelevasti yöllä väh kerran). Sen verran jäärä tyyppi, etten usko että muu olisi toiminutkaan heh.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Hanna! <3 No mutta varmasti ihan hyvä ratkaisu, lapsetkin onneksi tottuvat uusiin tilanteisiin yleensä nopeasti :)

      Poista