aidon arkinen

Vielä ehtii laittaa pääsiäisruohot kasvamaan

on
15. huhtikuuta 2019


Pilttipurkit hyötykäyttöön


Ollaan säästetty tyhjiä pilttipurkkeja Onnin vauva-ajoista saakka ja nyt ajattelin ottaa osan purkeista hyötykäyttöön. Maalattiin Onnin kanssa lasipurkkeihin sormiväreillä nurmikkoa ja pääsiäistipuja. Sormivärit ovat hyvä valinta lasten kanssa, koska tahrat lähtevät helposti irti pinnoilta ja vaatteista.


Onni maalasi innoissaan purkkeja, mutta Oivalta maalaaminen ei vielä onnistunut. Oiva sai sitten sen sijaan maalata paperille, sillä välin kun me Onnin kanssa koristeltiin purkkeja.Tarvitset kesäkukkamultaa, siemeniä ja vettä


Maalaamisen jälkeen annettiin purkkien kuivua hetken aikaa, ennen kuin laitoimme niihin mullat. Käytin kesäkukkamultaa ja ihan perinteisiä pääsiäisruohosiemeniä. Aluksi laitoin purkkien pohjalle muutaman sentin kerroksen multaa ja kastelin sen hyvin. Sitten Onni sai ripotella purkkeihin siemenet.


Muovikelmu kikka


Luin jostain, että siemenet alkavat itää nopeammin, jos istutuksen peittää muovikelmulla. Itse en kyseistä kikkaa kokeillut, mutta joku voi sitä halutessaan testata. Muovikelmu on tarkoitus poistaa siinä vaiheessa, kun ruoho alkaa kasvamaan.


Viikossa valmista


Pääsiäisruohot kasvoivat noin viikossa ja toki ne tuosta vielä kasvavat lisää. Mutta näistä tuli aika kivannäköiset, vaikka itse sanonkin.


Joko teillä on laitettu pääsiäisruohot kasvamaan?
2 kommenttia on "Vielä ehtii laittaa pääsiäisruohot kasvamaan"
  1. Mä ulkoisin tämän päiväkotiin. Siellä olivat tehneet maitopurkeista kauniit korit, virittäneet kahvat, maalanneet ja koristelleet häyhenillä koko komeuden. Muutoin olisin varmaan tehnyt itse, mutta olen niin rähmä kasvien kanssa, että riittää yhdessä purkissa hoidettavaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä pojat olivat myös askarrelleet päiväkodissa. Nuorempi oli tehnyt aika hauskan siilin sukkahousuista. Sukkahousujen sisälle oli siis laitettu multaa ja siemeniä, ja solmittu se sitten palloksi. Lopuksi siihen liimattiin vielä silmät. Nyt kun siitä puskee ruoho läpi, niin se on tosi kivannäköinen! Nämä meidän askartelut olivat sellainen hetken päähänpisto, kun halusin keksiä meille jotain tekemistä. Mutta aika kivat näistäkin tuli :)

      Poista