aidon arkinen

Herkullisia arkiruokareseptejä Ruokaboksilta

on
18. helmikuuta 2019
Kaupallinen yhteistyö: Ruokaboksi ja Perhekupla

Muksuboksi

Moikka kaikki ja ihanaa alkanutta viikkoa! Onko Ruokaboksin ruokakassipalvelu teille entuudestaan tuttu? Minulle se tuli tutuksi viime viikolla, kun pääsin testaamaan heidän Muksuboksiaan. Bokseissa on kolme erilaista vaihtoehtoa; muksuboksi, vegeboksi ja ruokaboksi, joista voi valita itselleen ja perheelleen sopivimman kokonaisuuden.

Ruokaboksi suunnittelee monipuoliset ja helpot kotiruokareseptit ja kokoaa boksiin laadukkaat raaka-aineet. Boksi kuljetetaan vielä kotiovelle, joten arkiruokien valmistus on tehty hyvin helpoksi. Tässä postauksessa kerron meidän kokemuksiamme neljän aterian Muksuboksista.

Muksuboksi


Miksi Ruokaboksi?


Lähdin innoissani testaamaan Ruokaboksia, koska kuulun niihin ihmisiin, jotka pyörivät ympäri kauppaa ja pohdiskelevat ikuisen kysymyksen äärellä; "mitä tänään syötäisiin?". Kaipaan ruoanlaittoon uusia ideoita, mutta haluan sen olevan myös nopeaa. Lapsilla on yleensä jo kova nälkä, kun pääsemme päiväkodista kotiin. Siinä hetkessä ei ole aikaa ryhtyä kokkailemaan sellaisia ruokia, joiden valmistus vie ikuisuuden.

Lasten kanssa ei tarvitse myöskään raahautua kauppaan, kun raaka-aineet tuodaan kotiovelle saakka. Siinä säästyy aikaa ja energiaa, eikä ainakaan tule tehtyä heräteostoksia. Ruokahävikkiäkkään ei synny, kun ateriat on valmiiksi suunniteltu.

Muksuboksi


Pääsimme testaamaan Muksuboksi-kokonaisuutta. Reseptivihko sisältää päivällisruoat tiistaista perjantaihin sekä kaikki tarvittavat raaka-aineet. Nettisivuilta näkee seuraavan viikon boksin sisällön. Jokainen resepti valmistuu noin 30 minuutissa. Muksuboksi on suunniteltu perheille, joissa on kaksi aikuista ja 1-4 lasta.

Muksuboksi

Bokseihin saa valita joko kolme reseptiä hintaan 74€ tai neljä reseptiä hintaan 89€. Hinnat sisältävät reseptit, raaka-aineet ja toimituksen. Boksit toimitetaan aina maanantaisin klo 16-21:30 välisenä aikana. Tarkemman toimitusajankohdan saa tekstiviestillä edeltävänä perjantaina. Toimitusalueita ovat Helsinki, Turku ja Tampere, sekä näiden lähikunnat. Tarkemmat toimitusalueet näet TÄÄLTÄ.

Muksuboksi

Kokemuksia Muksuboksista


Muksuboksi toimitettiin meille viime maanantaina klo 17 aikoihin. Ryhdyttiin innoissaan lasten kanssa heti purkamaan boksia. Sisällön runsaus ja laadukkaat raaka-aineineet yllättivät positiivisesti. Moni tuotteista oli myös luomua. Pienenä "ekstrana" boksiin oli myös laitettu jälkiruoaksi omenoita.

Muksuboksi

Muksuboksi

Reseptivihkosen kaikki reseptit vaikuttivat helpoilta, nopeilta ja herkullisilta. Aterioita valmistettiin yhteensä neljä, mutta jokaisesta reseptistä jäi aina ruokaa seuraavallekin päivälle. Viime viikolla tein koulutehtäviä kotona ja oli mukavaa, että sain lämmitettyä itselleni lounaan edellisen päivän ruoista.

Muksuboksi sisälsi seuraavanlaiset reseptit: lohikeitto, tomaattinen lihapullapasta, kermainen possupata ja keitetty ohra sekä uunimakkaraa ja perunamuussia. Alempaa löydät viikon nopeimman reseptin, joka oli tomaattinen lihapullapasta.

Nopeuden lisäksi kyseinen resepti osoittautui Onnin lemppariksi. Oivan lemppari näistä oli kermainen possupata ja keitetty ohra. En ole aiemmin käyttänyt ruoanlaitossa ohraa, mutta otan jatkossa sen ehdottomasti säännölliseen käyttöön. Oiva nimittäin rakastui ohraan ihan hulluna. Ohrapaketti oli hyvin riittoisa, joten sain tehtyä siitä pojille myös aamupuurot.

Muksuboksi

Tomaattinen lihapullapasta


1 pkt raakoja lihapyöryköitä
rypsiöljyä paistamiseen
2 valkosipulinkynttä
1/2 sipuli
2 rkl tomaattipyreetä
1 tlk tomaattimurskaa
2 dl pastan keitinvettä
1 pkt pennepastaa
1 ps parmesaania
ripaus suolaa, mustapippuria ja oreganoa

1. Laita vesi kiuhumaan pastaa varten. Kuori ja hienonna sipulit.
2. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.
3. Kuumenna paistinpannu ja ruskista lihapullat öljyssä. Lisää sipulit sekä tomaattipyree ja jatka paistamista hetki. Lisää tomaattimurska ja pastakattilasta keitinvettä.
4. Laske pannun lämpöä ja keittele lihapullakastiketta sen aikaa, että pasta kypsyy.
5Valuta pasta. Tarjoa lihapullakastike parmesanraasteen kanssa.

Muksuboksi

Ruoat maistuivat lapsille hyvin, mutta niin ne maistuivat myös meille aikuisillekin. Eetun suosikki oli sama kuin Oivalla, eli kermainen possupata keitetyllä ohralla. Itse melkein kallistuisin joko perinteisen kalakeiton puolelle tai tomaattiseen lihapullapastaan.

En ollut aiemmin kokeillut raakoja lihapyöryköitä, vaan olen aina tehnyt lihapullat alusta loppuun saakka itse. Niistä tulee tietysti todella hyviä, mutta niiden valmistus vie huomattavasti enemmän aikaa kuin näiden raakapullien paistaminen pannulla. Helppoa, herkullista ja kiireiseen arkeen sopivaa!

Meillä menee ehdottomasti kokeiluun myös tuo vegeruokaboksi. Innostuitteko tekin tästä arjen helpottajasta? Ensimmäisestä boksista saa muuten 10 € alennusta koodilla: TUTUSTU10. Ruokaostoksille pääset TÄSTÄ
2 kommenttia on "Herkullisia arkiruokareseptejä Ruokaboksilta"
  1. Ai mitä herkkuja! :) Kiva idea tuo ohra!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Suvi kommentistasi! Joo kannattaa ehdottomasti laittaa kokeiluun, kivaa vaihtelua riisille ja makaroonille. Ja kuten sanottu, meillä ainakin nuorempi tykkäsi kovasti!

      Poista